Eerste Padel en Tennis 4LIFE met BV’s brengt ongeveer 10.000 euro op.

13-09-2021 10:26Auteur: Koen Moreau - hln.be/ledeAnne Sorgeloos, Lieven De Neve en Maddy Beeckman van 4LIFE konden Miguel Wiels en Gunther Schepens overtuigen om een potje padel te komen spelen.

Anne Sorgeloos, Lieven De Neve en Maddy Beeckman van 4LIFE konden Miguel Wiels en Gunther Schepens overtuigen om een potje padel te komen spelen. 

Foto: Koen Moreau.


LEDE/HAALTERT: Op Kenta Tennis en Padel langs de Vogelenzang in Lede werd dit weekend gespeeld ten voordele van de Stichting tegen Kanker, With Love by Ferre en Wensambulance. Ook verschillende bekende Vlamingen maakten hun opwachting.


Lieven De Neve en Anne Sorgeloos uit Haaltert hun zoon Jens had zeven jaar geleden kanker. Het motiveerde hun om samen met Maddy en Bart Beeckman als vriendengroep iets te doen voor andere kankerpatiënten. "In het verleden namen we met Run4Jens deels aan de Aalsterse Levensloop en daar haalden we de inspiratie om iets gelijkaardig op te zetten met padel en tennis", vertelt Lieven, die zelf lid is van Kenta Tennis en Padel in Lede.


Uitbaters Nikki De Graeve en Peter Van Hauwe van Kenta Lede waren meteen voor het idee gewonnen. Zij stelden hun terreinen een weekend lang gratis ter beschikking van de gloednieuwe organisatie 4LIFE waardoor een 700-tal spelers verspreid over twee dagen een balletje sloegen voor het goede doel. Onder die deelnemers ook een mooi aantal Bekende Vlamingen.


Zo tekenden zondagnamiddag 12 Sep 2021 Miguel Wiels en Gunther Schepens present. Iets eerder sloegen Haalterts schepen en provincieraadsvoorzitter Phaedra van Keymolen en Vice-eersteminister Vincent Van Peteghem (beiden CD&V) een balletje. Verder stonden ook Zulte Waregem voetballer Davy De Fauw en tennisser Joris De Weerdt aan het net. Eveneens aanwezig: een delegatie van 'De Mol' met kandidaten Sven, Axel, Robin en Bart alsook Steven 'Spillie' Spillebeen van Big Brother.


"Oorspronkelijk hadden we op nog veel meer bekenden gerekend, maar door de heropstart na corona kregen we tot op het laatste moment heel wat afzeggingen", vertelt Steven. Toch is de man tevreden voor de eerste editie. "Ik schat dat we ruim 10.000 euro zullen kunnen overmaken voor verder onderzoek naar kanker via de Stichting tegen Kanker. Ook de organisaties With Love by Ferre en Wensambulance kunnen op onze steun rekenen."
Anne Sorgeloos en Lieven De Neve verwelkomden zondagochtend Vice-eersteminister Vincent Van Peteghem met provincieraadsvoorzitter en Haalterts schepen Phaedra van Keymolen.

Anne Sorgeloos en Lieven De Neve verwelkomden zondagochtend Vice-eersteminister Vincent Van Peteghem met provincieraadsvoorzitter en Haalterts schepen Phaedra van Keymolen. 

Foto: Koen Moreau.

De deelname van Miguel Wiels en Gunther Schepens werd erg geapprecieerd.

De deelname van Miguel Wiels en Gunther Schepens werd erg geapprecieerd

Foto: Koen Moreau.
Miguel Wiels en Gunther Schepens werden uitgedaagd door een lokaal duo.

Miguel Wiels en Gunther Schepens werden uitgedaagd door een lokaal duo. 

Foto: Koen Moreau.

Bron: www.hln.be