Eerste rookvrije zones een feit.

17-04-2018 18:01Wethouder Corine Dijkstra (l) en Aafke van Leeuwen onthullen de eerste rookvrije zone bij het Groenhovenbad. Foto: PR

Wethouder Corine Dijkstra (l) en Aafke van Leeuwen onthullen de eerste rookvrije zone bij het Groenhovenbad.

Foto: PR
Alle sportaccommodaties van Sport.Gouda zijn vanaf nu rookvrij. Wethouder Corine Dijkstra (zorg, ondersteuning & welzijn van de gemeente Gouda) heeft gisterenmorgen 16 april 2018, samen met Aafke van Leeuwen (regisseur Gouda Goed Bezig) de eerste rookvrije zone bij het Groenhovenbad officieel onthuld.


Gouda - Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen en volwassenen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen.
Sport.Gouda wil graag een voorbeeld zijn als het gaat om een gezonde leefstijl. Dit besluit is hier een onderdeel van.

Vanaf nu zijn het Groenhovenbad, sporthal De Mammoet en sporthal De Zebra geheel rookvrij.


Aafke van Leeuwen, wereldkampioen Jiu Jitsu klasse tot 70 kilo: "Wij hebben als organisatie het thema gezondheid hoog in het vaandel staan. Dit willen we ook graag naar buiten uitdragen. Met stappen als 'de gezonde sportkantine' en nu ook de aftrap van een rookvrij sportterrein maken we concrete stappen. Hier zijn we ontzettend trots op! Uiteindelijk hoopt Sport.Gouda natuurlijk dat er nog meer sportverenigingen in de gemeente Gouda volgen en hier willen we ze graag bij ondersteunen waar nodig." Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Het initiatief van Sport.Gouda sluit aan bij de beweging 'op weg naar een Rookvrije Generatie'. Initiatiefnemers van deze beweging zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds en inmiddels hebben vele partners zich aangesloten. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.


"Het is nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken, zoals de sportomgeving."
Bron: www.goudsepost.nl