Elekta en Nederlands Kanker Instituut werken samen aan bestralingstherapieën.

09-05-2022 17:50

 

 

Het Antoni van Leeuwenhoek gaat mee aan de ontwikkeling van gepersonaliseerde softwareoplossingen voor behandelmanagement.

 

 

Ondertekeningsceremonie tijdens de European Society for Radiotherapy and Oncology 2022 in Kopenhagen, Denemarken. 

Krediet: Elekta.

 
 
 
 
 
 
Elekta en het Nederlands Kanker Instituut zijn een samenwerking aangegaan om de volgende generatie bestralingstherapie-oplossingen te ontwikkelen en nieuwe behandelingen voor patiënten te introduceren.

In het kader van het tienjarige strategische partnerschap en de R&D-alliantie (O&O) zullen de partijen verbeteringen in Elekta's Unity- en linac-oplossingen bespoedigen door hun expertise, middelen en kennis te combineren.

 

Verbeteringen zullen worden versneld in oplossingen die gepersonaliseerde en adaptieve radiotherapie, beeldvorming, nieuwe leveringsbenaderingen voor de behandeling van kanker, kunstmatige intelligentie en softwareoplossingen voor een betere workflow en beslissingsondersteuning omvatten.

Elekta Chief Product Officer Maurits Wolleswinkel zei: "Met deze overeenkomst zullen we gezamenlijk de toekomst van bestralingstherapie verder vormgeven via onze onderzoeks- en productontwikkelingsrelaties.

 

"Het toont onze toewijding aan door partners geleide innovatie en om de beste kankerzorg toegankelijk te maken voor iedereen die met kanker te maken heeft."

Het Nederlandse kankercentrum zal samen gepersonaliseerde softwareoplossingen voor behandelingsbeheer ontwikkelen en ook zijn planningssysteem transformeren naar Elekta's nieuwe oplossing voor behandelingsbeheer.

 

Anke van Mourik, hoofd medische fysica radiotherapie van het Nederlands Kanker Instituut: “De kracht van deze samenwerking is de synergie in visies, de onderlinge innovatieve kracht en de nauwe samenwerking tussen onderzoek en de kliniek.

“Ik ben ervan overtuigd dat we met onze Elekta-vloot en gezamenlijke innovaties een echte impact kunnen hebben op de patiëntenzorg.”

 

Het Nederlands Kanker Instituut, een van de oprichters van Elekta's MR-Linac Consortium, zal als onderdeel van de overeenkomst een tweede Unity-systeem verwerven.

Los daarvan heeft Elekta de lancering aangekondigd van een nieuw radiochirurgiesysteem, Elekta Esprit, dat snelle geautomatiseerde behandelingsplanning en goede visualisatie voor clinici zal bieden.

 

Het systeem omvat het Gamma Knife van de volgende generatie, dat meer gepersonaliseerde radiochirurgie mogelijk maakt en artsen toegang op afstand biedt.

 

 
 

Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.