Elke dag krijgen 186 Belgen te horen dat ze kanker hebben en 11 andere cijfers die je doen stilstaan bij kanker.

03-02-2020 16:50


Auteur: Aangeboden door Belfius 


 

We krijgen er allemaal ooit mee te maken, vroeg of laat. Kanker is anno 2020 wereldwijd nog altijd een van de grootste doodsoorzaken, maar - en dat bewijzen deze cijfers op Wereldkankerdag evengoed - er is ook nog reden tot hoop.Foto: DPG Media 
De strijd tegen kanker ligt ons allemaal na aan het hart. Onderzoekers werken hard om bovenstaande cijfers positiever te maken, geneeskundigen zetten zich dag na dag in voor de patiënten achter de statistieken. En u? U kunt met uw spaargeld een verschil maken door te beleggen in de fondsen met een dubbele impact van Belfius.


Enerzijds steun je zo bedrijven die actief zijn in de strijd tegen kanker, zij het in onderzoek naar de ziekte of in medicijnen ervoor. Anderzijds wordt een deel van de beheerskosten van de fondsen aan Stichting tegen Kanker geschonken.


In 2019 werd zo 155.144 euro naar de organisatie gestort. Dat geld financiert onder andere 260 onderzoeksprojecten, biedt ondersteuning aan meer dan 800 patiënten en geeft zieke kinderen een fantastische vakantie op Camp Tournesol. Zo voeren we het gevecht tegen kanker allemaal samen.


Uw geld mee in de strijd gooien?

Lees meer over beleggen met impact op belfius.be/gezondheidBron: www.hln.be