Emma (19) breit mutsen voor Stichting tegen Kanker.

16-11-2021 15:12Auteur: Anthony Statius - hln.be/deinzeEmma Allaert aan het werk.

Emma Allaert aan het werk. 

Foto: Anthony Statius.
DEINZE: Emma Allaert uit Petegem-aan-de-Leie (Deinze) toont haar warm hart voor de Stichting tegen Kanker. Dit doet ze door anderen aan een warm hoofd te helpen. Nog tot maandag 20 december breit de 19-jarige studente verpleegkunde mutsen ten voordele van de Stichting tegen Kanker. 


Het is niet de eerste keer dat Emma Allaert zich inzet voor de Stichting tegen Kanker. In december 2019 organiseerde ze samen met de ropskippers van Sportac '86 Deinze het Warmste Winterdorp in het Brielpaviljoen. 


"Opnieuw zo'n kerstmarkt organiseren kregen we dit jaar niet voor elkaar en daarom heb ik op eigen houtje een initiatief gelanceerd", zegt Emma. "Een tijdje geleden heb ik via een cursus op YouTube geleerd hoe je wollen mutsen moet breien. Dat is eigenlijk niet zo moeilijk als het lijkt. Ik haal mijn bollen wol in stoffenwinkel Perfecta op de Markt en dan nestel ik mij voor de tv om te breien terwijl ik naar Familie kijk", lacht Emma.


Ondertussen heeft Emma al een vijftigtal mutsen afgewerkt en de winst schenkt ze via Levensloop Deinze aan de Stichting tegen Kanker. "Het Warmste Winterdorp organiseerden we voor onze trainster die tegen kanker vecht", zegt Emma. "Ook in de familie worden we geconfronteerd met de ziekte en in het woonzorgcentrum waar ik stage volg word ik er ook dagelijks mee geconfronteerd. Met mijn mutsen wil ik die mensen een hart onder de riem steken."


Een muts kost €10,- ( €12,- met pompon ) en je kan er eentje bestellen via emma_allaert@outlook.com of 0496/34.86.21.
Bron: www.hln.be