Emma Jolie (5) reed 10 kilometer ter paard voor KIKA omdat haar moeder kanker had.

18-07-2020 21:27Auteur: Indra Jager- ad.nl/amersfoortEmma (5) loopt 10 kilometer met pony Goofy voor KIKA. 

Emma (5) loopt 10 kilometer met pony Goofy voor KIKA.

Foto: Caspar Huurdeman.
Emma Jolie van Brummelen (5) uit Den Dolder reed vandaag 18 juli 2020 tien kilometer, van Eemnes naar Lage Vuursche, met pony Goofy voor KIKA. Dat deed ze omdat haar moeder vorig jaar huidkanker had. Dat deed haar denken aan kinderen met kanker. Ook zij moeten een toekomst hebben, vindt ze.


Drie kwartier geleden zijn de jonge Emma Jolie en haar moeder en vader gefinisht in Lage Vuursche, waar de sponsortocht van KIKA eindigde. Emma Jolie te paard, ouders op de fiets. Ze deden er drie uur over. ,,Ja, tien kilometer op een pony is zeker ver voor iemand van vijf. Het is zelfs ver voor de pony zelf. Maar we hebben getraind", vertelt moeder Anoeska Majoor (33).Mijn ziekte deed haar denken aan kinderen met kanker. En ook die verdienen volgens haar een toekomst.

Anoeska Majoor, Moeder Emma Jolie.Zwaar:

Ze wilde per se tien kilometer, want ze wilde geen makkie als doel. ,,Want kanker is ook heel zwaar, zei ze." Daar weet Majoor namelijk alles van. Vorig jaar werd er huidkanker bij haar vastgesteld. Er was tachtig procent kans dat het niet zou genezen


Hoewel ze er volgens Majoor niet continu over hebben gepraat - sommige vrienden wisten het zelfs niet - was haar dochter blijkbaar toch erg onder de indruk van haar ziekte. Vrienden waren ambassadeur van KIKA en zo kwam de kleuter op het idee voor de tocht. ,,Mijn ziekte deed haar denken aan kinderen met kanker. En ook die verdienen volgens haar een toekomst."


Mazzelaar:

Het was best even confronterend toen haar dochter met het idee kwam, geeft Majoor toe. Het deed haar denken aan de emotioneel heel zware tijd. ,,Maar vandaag voel ik me vooral een enorme mazzelaar. Dat we dit konden doen was een cadeautje. Ik ben heel trots op Emma Jolie. Ze heeft dit maar mooi geflikt."


Op dit moment ligt de 5-jarige uitgeteld op het grasveld naast de finish. Daar werden ze onthaald door familie. ,,Ze heeft 1815 euro opgehaald. Ze heeft echt wat gedaan voor een ander, en voor onszelf is nu de cirkel rond. Het voelt alsof we de periode samen hebben afgerond."
Bron: www.ad.nl