Emotioneel eerbetoon Mattie Valk aan overleden schoonvader op radio: ‘Ik ga je enorm missen’.

28-02-2022 17:59


Auteur: Mark den Blanken - ad.nl/showVIDEO: Mattie Valk was vorige week afwezig op Qmusic vanwege het overlijden van zijn schoonvader en daar stond de radiomaker vanochtend uitgebreid bij stil. Hij vertelde overvallen te zijn geweest door verdriet. ,,Ik had deze man nog zo graag in mijn leven gehad."


Vorige week zaterdag 26 Feb 2022 overleed de schoonvader van Mattie aan de gevolgen van kanker. ,,We wisten dat dit eraan zat te komen, maar ik had iets meer tijd nodig vorige week. Ik was overvallen door het verdriet", vertelde Mattie vanochtend op de radio. Toen hij onderweg was van Rotterdam naar Zeeland werd het de 37-jarige dj na een telefoontje van zijn vriendin Jamy allemaal even te veel. ,,Ik was onderweg zo enorm verdrietig. Voor hem, voor haar en voor haar familie. Ik was zelfs ook nog een beetje boos."


Mattie legt uit: ,,Ik ben zelf mijn eigen vader twaalf jaar geleden verloren. Ik was toen 25. Sindsdien weet ik gewoon zo goed: iedere familie heeft een vaderfiguur nodig. In welke hoedanigheid maakt nog niet eens uit. Of het nou je biologische vader is of iemand die de rol van vader op zich neemt. Ik ben echt gek op vaderfiguren. Ik vind het zo ongelooflijk jammer dat ik opnieuw een vaderfiguur heb in mijn leven die het niet gered heeft. Ik had deze man nog zo graag in mijn leven gehad."


Laatste gesprek:


Hij noemt zijn overleden schoonvader 'een enorm warme familieman'. ,,Hij vroeg altijd naar dingen die er echt toe deden. Ik heb het zo getroffen met hem. We hadden zo'n mooie band. Ik heb heel bewust mijn laatste gesprek gehad met hem die dag in Zeeland. Ik heb daar alles gezegd en gevraagd wat ik nog wilde weten."


Daar vroeg Mattie ook wat volgens zijn schoonvader, die ooit een eigen programma maakte op de lokale radio, het mooiste liedje ooit gemaakt is. Hotel California van The Eagles was het antwoord. Met gebroken stem kondigde Mattie vanochtend dat liedje aan, gevolgd door: ,,Lieve Jaap, dankjewel, ik ga je enorm missen."


Voor de Video van dit Artikel klik hier
Bron: www.ad.nl