EMOTIONELE OPROEP DOODZIEKE EGE (13) LEVERT DRIE MOGELIJKE DONORMATCHES OP.

21-02-2022 16:42Auteur: MARINA VAN HOOFT - linda.nl/nieuwsFOTO: STILL HART VAN NEDERLAND.
GOED NIEUWS.Begin januari 2022 deed de 13-jarige Ege Bilici uit Leerdam een oproep voor een stamcel donor. Hij heeft acute leukemie en zijn enige kans om beter te worden is een stamceltransplantatie. Ruim zesduizend Nederlanders meldden zich aan als donor.


Nu lijkt de transplantatie nóg dichterbij, want er zijn mogelijk drie matches gevonden. Dat meldt Hart Van Nederland.


SPANNING:


De uitslagen van het laatste bloedonderzoek worden nu onderzocht. De familie wacht in spanning, want als een van hen geschikt blijkt, kan de transplantatie zo goed als beginnen.


De Leerdamse puber begint donderdag aan zijn laatste chemokuren, waarna hij klaar is voor de transplantatie. "De timing zou perfect zijn", vertelt Pinar, de zus van Ege. "Als het niet lukt, moeten ze hem goed in de gaten houden en kijken of het niet slechter met hem gaat."


EGE:


Sinds begin december 2021 vecht Ege voor zijn leven. Hij heeft acute leukemie en stamceltransplantatie is de enige manier om beter te worden. Omdat weinig mensen met een Turkse afkomst zich hadden aangemeld als donor, deed hij vorige maand een oproep.


Ruim zesduizend mensen gaven hier gehoor aan, tot grote verbazing van de familie. "We waren al blij geweest als er vijfhonderd aanmeldingen zouden zijn. Dit hadden we niet verwacht", aldus Ege's zus Pinar.


HOOP:


De familie krijgt hoop door de drie mogelijke matches uit het onderzoek en houdt hier aan vast. Zo hebben ze bijvoorbeeld al plannen om met het gezin op vakantie te gaan, aldus Hart van Nederland. 


Bekijk het fragment over Ege's oproep hier
Bron: www.linda.nl