Anne-Marie Davids overleden: Tot het laatst toe nauw betrokken bij ‘haar’ Radio Hengelo.

03/01/2016 16:19


  

              Fotograaf: Fans Nikkels.             


HENGELO - Ze was een bekend gezicht in Hengelo: haren losjes opgestoken, bril op haar neus, microfoon in haar hand. En het onvermijdelijke shagje, Anne-Marie Davids werd onlangs zelfs nog rokend in het stadhuis betrapt.

Zo verscheen ze bij elke gebeurtenis die volgens haar de aandacht van haar lokale radiozender, later ook tv-station, verdiende. Hengelo zal het voortaan zonder deze beeldbepalende persoonlijkheid moeten doen. Anne-Marie Davids is vrijdag, op nieuwjaarsdag, na een slopende ziekte, overleden.

Verknocht:

Dat ze ondanks de bestraling en de pijn tot het eind toe bij het radiostation betrokken bleef, is tekenend voor haar verknochtheid aan het vak. Anne-Marie Davids kon niet zonder radio, net zo min als zij het zonder politiek kon stellen. Onderonsjes, wandelgangen, primeurtjes. Het waren de ingrediënten waar Davids het voor deed.

Vorig jaar werd leverkanker bij haar geconstateerd, niet lang daarna uitzaaiïngen. Toch ging Davids door.

Onder Vuur:

Tot in het najaar bleef zij haar maandelijkse uitzending Onder Vuur presenteren. Maar ook toen uitzenden niet meer lukte, kwam de hoofdredacteur van Radio Hengelo TV nog regelmatig in de studio langs. Daar werd ze alom gewaardeerd als iemand die alles liefst zelf in de hand hield en alle ins en outs van de politiek kende. Met een enorm adresboek. Analoog, dat wel, want 'digitaal kon ze niet veel'.

Donderdag 7 Jan 2016 wordt Anne-Marie Davids in beslotenheid gecremeerd. 

De wake is woensdagavond 6 Jan 2016  van 19.00 tot 19.30 in Het Uitvaartcentrum aan de Langestraat 82a in Delden.


Bron: www.tubantia.nl