Berouwvolle dief brengt gestolen collectebus voor zieke Dongenaar terug en doneert zijn laatste geld.

07/01/2016 16:20

DONGEN - De gestolen collectebus van Stichting Koentje is woensdagochtend teruggebracht door de dief bij boekhandel Bruna in Dongen. De eigenaar van de winkel dreigde de bewakingsbeelden online te verspreiden als de dader zich niet zou melden.

De dreigementen:  https://www.omroepbrabant.nl/?news/242248922/Collectebus+Stichting+Koentje+gestolen,+eigenaar+Bruna+dreigt+beelden+diefstal+op+Facebook+te+zetten.aspx  hebben gewerkt. De dief stond voor de winkel met de collectebus en een excuusbriefje. "Hij had toch de ballen om hem terug te brengen", vertelde een winkelmedewerkster. Wie de dief was en over het motief van de dader wilde ze verder niets kwijt.

De dader betuigde volgens de eigenaar enorme spijt voor zijn actie. "Hij heeft, in mijn bijzijn, zijn laatste euro's in de bus gegooid. Uiteraard is zijn actie verwerpelijk geweest maar hij heeft uiteindelijk het juiste gedaan."

Collectebus voor Koen:

Met de collectebus wordt geld ingezameld voor de 19-jarige Koen Loonen: https://www.omroepbrabant.nl/?news/239705932/Klasgenoten+zamelen+geld+in+voor+doodzieke+Koen+Loonen+uit+Dongen+Ik+geef+niet+op+.aspx   uit Dongen. Hij heeft neuroblastoom, een ernstige vorm van kanker. Voor een behandeling in Amerika wordt geld ingezameld.

Goed nieuws voor Koen. De dader heeft gisterenavond contact gezocht. Daarom dank aan iedereen die onze oproep gedeeld heeft. Dat heeft vast grote invloed gehad op deze uitkomst. Hij betuigde enorme spijt voor zijn domme actie en heeft vanmorgen de ongeopende collectebus naar ons teruggebracht. Daarnaast heeft hij, in mijn bijzijn, zijn laatste euro's in de bus gegooid. Uiteraard is zijn actie verwerpelijk geweest, maar hij heeft uiteindelijk het juiste gedaan. Wij zijn opgelucht dat de collectebus terug is en roepen iedereen op deze de komende tijd te vullen met gulle donaties.


Facebook - Bruna - Dongen.


Bron: www.omroepbrabant.nl