“Bij mij hoeven de klanten hun littekens niet uit te leggen”

04/01/2016 11:43

Auteur: karin vanheusden van het Nieuwsblad.be


Ex-kankerpatiënte start wellnesscenter voor (ex-)kankerpatiënten en hun familie.

Els Goetschalckx opende op de Nijverheidslei in Ekeren een wellnesscenter voor (ex-)kankerpatiënten en hun familie. 

Foto: w&f


Ekeren - Els Goetschalckx (34), zelf een ex-kankerpatiënte, startte een wellnesscenter op voor (ex-)kankerpatiënten en hun familie. "In Sakura wil ik hen een moment van rust geven, zodat ze even op adem kunnen komen en opnieuw vertrouwen krijgen in het leven."             

De 34-jarige Els Goetschalckx, mama van Seppe (6) en Casper (3,5), heeft net een correctieve operatie na haar borstreconstructie achter de rug. De zoveelste ingreep in twee jaar. Toen ze in februari 2013 hoorde dat ze borstkanker had, stortte haar wereld in. Haar jongste was toen net elf maanden. Na een slopende chemokuur zijn haar beide borsten geamputeerd, één preventief. Kort daarna liet ze - ook preventief - haar eierstokken verwijderen en werden twee borstreconstructies uitgevoerd.

"Een zeer zwaar traject", zegt Els Goetschalckx, die de ziekte nu heeft overwonnen. "Ik heb serieuze klappen gekregen, fysiek en mentaal. Kanker hakt zo hard in op je leven, je verliest zoveel. In de eerste plaats je lichaam, maar ook je manier van kleden, van eten. Ook hoe je in het leven staat, je werk en de opvoeding van je kinderen wordt anders. Kanker doet je ook vrienden verliezen, mensen die het niet aankunnen dat je zo verandert. Voor mij was het ook heel moeilijk te aanvaarden dat ik niet onaantastbaar ben. Het zijn mijn jongens geweest die me de kracht hebben gegeven om terug te vechten. Het idee hen niet te kunnen zien opgroeien, kon ik niet aan."


Bron: www.nieuwsblad.be