Bijna 50.000 euro opgehaald in de strijd tegen kanker.

02/01/2016 11:13

Auteur: Jolanda Louwers  Dichtbij - Roermond.  


WEERT - SAMEN hebben we kanker, SAMEN hebben we 24 uur gelopen voor kanker. En ook stil gestaan bij kanker. Het zorgde voor verbondenheid. We kijken we terug op een prachtig evenement met een fantastische opbrengt van uiteindelijk € 48.807,44,=. Dankzij de vele sponsoren in natura is dat bedrag  eigenlijk nog veel groter. De opbrengst is inmiddels overgemaakt aan KWF (bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker) en aan het Toon Hermans Huis in Weert.  

1.300 deelnemers waren aanwezig bij deze wandel- en hardloopestafette van 24 uur op de atletiekbaan van AV Weert. 102 survivors met hun begeleider die meeliepen en/of in de watten werden gelegd, hebben de hoop laten zien.  Vele artiesten verzorgden tijdens de SamenLoop belangeloos optredens, 240 vrijwilligers hebben zich uit de naad gewerkt.

Er waren tranen maar ook heel veel prachtige momenten zoals de Openingsceremonie en de Kaarsenceremonie op zaterdagavond om 23.00 uur met 2.500 kaarsenzakken voorzien van een persoonlijke boodschap. Maarten van der Weijden heeft een onvergetelijke indruk gemaakt met zijn verhaal. Net als de indrukwekkende verhalen van een survivor, Wendy Overklift en de familie van Lilian Lamerikx-Bouten. Tijdens  de Slotceremonie werd in het bijzijn van velen de voorlopige opbrengst bekend gemaakt. Uiteindelijk is hier nog zo'n € 2.000,= aan toegevoegd door giften die na afloop nog binnenkwamen. 

Het was de eerste SamenLoop voor Hoop in Weert en volgens een trotse burgemeester Heijmans wordt het een traditie in de gemeente Weert.  De SamenLoop heeft voor veel verbondenheid gezorgd en velen moed gegeven om de strijd aan te gaan tegen kanker.

Meedoen?

In 2018 staat de volgende SamenLoop voor Hoop in Weert gepland. Het organisatieteam komt in het najaar van  2016 hiervoor weer bij elkaar.

Wilt u meewerken aan dit fantastische evenement?

We zoeken nog mensen in het organisatieteam voor de werkgroepen sponsoring, horeca en financiën. Vrijwilligers met (professionele) ervaring op de genoemde gebieden genieten daarbij de voorkeur.

Interesse? Stuur een e-mailbericht naar slvhweert@gmail.com  


Bron: www.dichtbij.nl/roermond