De Mont Ventoux op voor Toon Hermans Huis Ede.

03/01/2016 16:14

Auteur: Lezersnieuws ' Toon Hermans Huis Ede.


Dertien enthousiaste sportievelingen uit Ede, Veenendaal, Wageningen en Rhenen maken zich op om op 1 en 2 september 2016 de Mont Ventoux, ook wel bekend als 'de kale berg', te lijf te gaan. Wandelend, trimmend of op de fiets zullen ze geld bijeen brengen voor het KWF (Stichting Kanker Bestrijding) én voor het Toon Hermans Huis Ede.

Zestig procent van de opbrengst gaat naar het KWF; de rest naar lokale goede doelen in Nederland. Dit jaar is het Toon Hermans Huis Ede uitgekozen als één van de organisaties waar geld naar toe gaat. Voor teamcaptain John Hermeling uit Veenendaal is het de derde keer dat hij meedoet aan 'Groot Verzet Tegen Kanker'. John is coördinator en vrijwilliger van het Toon Hermans Huis Ede en werkzaam als gastheer en op de poli van het Oncologisch Centrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Zijn vrouw overleed bijna drie jaar geleden aan kanker. "Tijdens een vakantie in Zuid-Frankijk maakten we - mijn vrouw en ik - een Mont Ventoux 'happening' mee. We kregen diep respect voor de sporters en zo ontstond het idee dat ik ook mee zou doen. Fietsen was geen hobby van me; wij reden liever met onze camper naar de top. Maar toen mijn vrouw overleden was, kocht ik een racefiets en ging ik trainen. Dat had ik immers beloofd."

In 2014 ging John voor het eerst de berg op en vorig jaar weer. Dit jaar wordt het dus de derde keer dat hij van de partij is. "Het is een fantastische ervaring", laat hij weten. "En dat we dit jaar ook het Toon Hermans Huis Ede ondersteunen, is natuurlijk helemáál geweldig!" Het team voor het Toon Hermans Huis neemt deel onder de naam 'Toontje Hoger'.

Het team Toontje Hoger bestaat op dit moment uit vijf fietsers en acht trimmers of wandelaars. "We zoeken nog meer mensen die met ons meegaan", vertelt John. "Hoe groter het team, hoe groter immers het bedrag zal zijn dat we bij elkaar krijgen." Wie ook mee wil fietsen, trimmen of wandelen, de Mont Ventoux op, vindt op www.grootverzettegenkanker.nl algemene informatie over de Stichting Mont Ventoux.

Wilt u meer weten over team Toontje Hoger voor het Toon Hermans Huis?

Voor deelnemers aan Groot Verzet tegen Kanker/Mont Ventoux van het Toon Hermans Huis is er een informatieavond op dinsdag 2 februari 2016, die verzorgd wordt door de Stichting Mont Ventoux.

Het officiële gedeelte begint om 20.00 uur; inloop is vanaf 19.30 uur in het THHE.

U kunt zich aanmelden via montventoux@toonhermanshuisede.nl

Het Toon Hermans Huis is gevestigd aan de Telefoonweg 124B in Ede.


Bron: www.edestad.nl