Gratis sensor van L'Oreal moet helpen huidkanker te voorkomen.

07/01/2016 15:54

Auteur: Tosca Abrahams NumRush.

 
hand_spread

L'Oreal heeft op de CES in Las Vegas een nieuw product gelanceerd dat ervoor moet zorgen dat je niet meer verbrand tijdens een dagje strand. Het is een sensor die inspeelt op het feit dat 90 procent van huidkankergevallen in verband wordt gebracht met de blootstelling aan zonlicht. Hij is ontwikkeld door L'Oreal's huidverzorgingslijn 'La Roche-Posayhttps://www.loreal.com/media/press-releases/2016/jan/loreal-debuts-first-ever-stretchable-electronic-uv-monitor  en wordt de My UV Patch genoemd. 

De sensor, die op de huid gedragen moet worden, heeft de vorm van een hartje. Je moet hem een paar dagen dragen. Gebruikers kunnen daarna een foto van de sensor maken en hem uploaden naar de app van La Roche-Posay om te zien aan hoeveel zonlicht ze door de dag heen zijn blootgesteld.

Het doel van de sensor is het onderwijzen van de consument over hoe huidkanker en het ouder worden van de huid kan worden voorkomen. De sensor wordt daarom in de zomer gratis verstrekt door L'Oreal.

Guive Balooch, Global Vice President van L'Oreals 'Technology Incubator' laat weten:

Verbonden technologieën hebben de potentie om de manier waarop we de blootstelling van de huid aan verschillende externe factoren compleet kunnen veranderen. Vorige technologieën konden ons alleen de hoeveelheid aan zonlicht waaraan we per uur werden blootgesteld voorspellen.


Bron: www.numrush.nl