Hardcore feesten in Hengelo tegen kanker.

04/01/2016 11:54                     
  • Fotograaf: Lars Smook.

                  

HENGELO - Dat velen een hardcore party niet meteen aan het KWF linken, heeft Michel Wuite (35) vaker gehoord. Als liefhebber van deze muziekstijl word je al snel in een hokje gedrukt: elk feestje bestaat uit kale hoofden, onder invloed van verdovende middelen. Niet dus, vindt Wuite. Want bij harcoreliefhebbers is het de liefde voor muziek die domineert. "En muziek is passie, passie geeft je levenslust."

Samen met partner Natasja de Wit (40) zit hij middenin de voorbereidingen van de vijfde editie van het benefietfeest Fight For Your Life - Fight Cancer, dat in januari gehouden wordt in Hengelo. De opbrengst van het hardcorefeest gaat naar het KWF.

DJ M-Pack:

Het was de Groningse Mike Patrick Elzer, in de hardcorescene beter bekend als DJ M-Pack, die een aantal jaren geleden begon met de organisatie van Fight For Your Life. Toen zijn moeder kanker kreeg, putte hij vooral energie uit de passie voor (zijn) muziek. Een passie die hij deelde met zijn vrienden. Hieruit ontstond het idee om de krachten te bundelen en om, geïnspireerd door hun vriendschap en gedeelde passie, zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF. Met de onderliggende droom dat er op een dag geen mensen meer overlijden aan kanker.
Voor de vijfde editie van het hardcorebenefiet vroeg hij Michel Wuite en Natasja de Wit mee te helpen met de organisatie. "Hij wilde het in Hengelo plaats laten vinden", legt Wuite uit. "Gezien onze connecties hier, was het vanzelfsprekend dat hij onze hulp inschakelde. Wij kunnen zorgen voor bereik, kennen de juiste personen en geschikte locaties."

Line-Up:

En dus zijn de twee al sinds mei druk in de weer. Want wat is een hardcore party zonder een spectaculaire line-up en een passende locatie? DJ Baba, Bloodcage, Aggressive: de leek zegt het niets, maar het zijn bekende namen in de scene. En dat trekt feestgangers. Sterker nog, het is een line-up waar Wuite en De Wit normaalgesproken gerust drie uur voor in de auto willen zitten. "En dat geldt niet alleen voor ons", weten ze.
De Loft XL aan de Beekstraat was dusdanig enthousiast over Fight For Your Life, dat de organisatoren toestemming hebben gekregen het evenement daar te houden. Door de beschikking over twee areas hebben de hardcorefans zelfs keuze. Wuite: "Bevalt het niet wat er in de ene zaal gedraaid wordt, dan is er altijd nog de andere zaal."

Dichtbij:

Ze zien niet alleen in hun omgeving wat kanker doet. Bij Natasja De Wit kwam het zo dichtbij als het maar kon. "Ik mis zelf tweederde van mijn baarmoeder door deze verschrikkelijke ziekte", vertelt ze. "Een van mijn motto's is sindsdien: 'Yesterday is history, tommorow a mistery, today a gift. That's why it's called present'. Dit feest geeft daar voor mij invulling aan. Muziek voel je, muziek is passie. Het zorgt voor saamhorigheid, wil om te leven, levenslust."
Eerlijk toegegeven: de online voorverkoop valt tot nu toe een beetje tegen. Maar voorbarige conclusies trekken is er niet bij. "Uit ervaring weet ik dat het bij dit soort feesten niet ongebruikelijk is dat er op de avond zelf enorm veel entreekaarten aan de deur verkocht worden. We hebben veel aan promotie gedaan, onze contacten helpen met het verspreiden van flyers. Ondertussen hebben we al veel positieve, enthousiaste reacties ontvangen, van hardcorefans die zeer begaan zijn met het KWF. Bovendien zien ze uit naar onze veelbelovende line-up. Dus we blijven hopen op het beste en gaan er gewoon voor."


Bron: www.tubantia.nl