Marlies rent marathon voor KiKa.

04/01/2016 11:48

Auteur: Dichtbijredactie  (Westfries Weekblad)    

Marlies Driessen hoopt met haar statiegeld-zuil bij supermarkten geld in te zamelen voor de stichting KiKa.

(Foto: Barend Hoekstra)HOORN - Ze is nog nooit in Amerika geweest en ze heeft nog nooit een marathon gelopen. Voor de 39-jarige Marlies Driessen uit Hoorn komt straks dus een droom uit: de moeder van drie doet mee aan de marathon van New York. Voor het goede doel: de Stichting Kinderen Kankervrij. Maar eerst moet zij nog minimaal 5.750 euro aan sponsorgelden binnen halen.

Het goede doel komt niet zomaar uit de lucht vallen. Een van mijn drie kinderen werd ernstig ziek. Ik was opgelucht dat het geen kanker was, maar het zette mij toch aan het denken. De stichting KiKa doet onderzoek naar kanker bij kinderen. Zij willen het genezingspercentage binnen tien jaar omhoog brengen van 75 procent naar 95 procent. Daarvoor is veel geld nodig."
Marlies doet pas drie jaar aan hardlopen. "Ik ben er mee begonnen om af te vallen. Ik was veel te zwaar. In het begin kon ik nog geen kilometer lopen. Dankzij mijn MP3 speler en de cursus 'Rennen met Evy' ging het steeds beter. Ik heb toen ook meegelopen in de marathon van Hoorn. De vijf kilometer, wel te verstaan. Je kunt niet meteen 42 kilometer hard lopen."

Trainingschema:

Zij viel maar liefst 25 kilo af. En het lopen ging steeds beter. "Ik ben geen lid van een vereniging. Ik train op mijzelf, maar ik heb wel een trainer die een schema voor mij gemaakt heeft en hele nuttige tips geeft. Afgelopen oktober heb ik de halve marathon van Amsterdam gelopen en in januari loop ik de halve marathon van Egmond. Zo bouw ik het steeds verder uit."
Eigenlijk is het een wonder dat Marlies de tijd vindt om langdurig te trainen, want naast de zorg voor haar drie kinderen heeft zij ook nog een baan. "Ik ben management assistente bij WerkSaam en met mijn ex heb ik co-ouderschap. De week dat ik de kinderen heb, zijn mijn ouders altijd bereid om op te passen. Ook heb ik een lieve vriendin die wel eens oppast. Zonder hen zou ik dit niet kunnen doen."

'Loodzwaar'

De marathon van New York, door het loodzware parcours en het enthousiaste publiek ook wel de 'marathon der marathons' genoemd, wordt ieder jaar gehouden in de eerste week van november. Vorig jaar liepen er 144 Nederlanders mee voor KiKa. Naast de wedstrijdlopers krijgen ook recreanten een startbewijs. Net als bij de Elfstedentocht zijn er meer mensen die mee willen doen, dan er startbewijzen beschikbaar zijn.
"Als je voor een goed doel loopt en het benodigde sponsorgeld bij elkaar haalt, ben je verzekerd van deelname. Ik probeer op alle mogelijke manieren voldoende geld in te zamelen. Zo heb ik op de kerstmarkt in de Huesmolen koeken verkocht en kinderen geschminkt. Ik wil nog een keer een bingo of een veiling houden en ik ga een avond belangeloos achter de bar staan. Een mede-Kika hardloper heeft een statiegeld-zuil in elkaar getimmerd. Ik hoop dat ik die bij supermarkten neer kan zetten."
Sponsors

Daarnaast is Marlies op zoek naar sponsors. Wie haar wil sponsoren voor het goede doel vindt meer info op www.runforkikamarathon.nl/2016/marlies-driessen  of op haar Facebook pagina: www.facebook.com/Marliesrunskikamarathonnewyork


Bron: www.dichtbij.nl/west-friesland