Zaalvoetbaltoernooi voor Kika in Vianen levert 16.000 euro op.

01/01/2016 18:03

Auteur: de nieuwsredactie van RTV -Utrecht.

De junioren zijn eerst aan de buurt. Daarna komen de teams met volwassenen.  

Foto: RTV Utrecht.


VIANEN - In Sportcentrum Helsdingen in Vianen is zondag een groot zaalvoetbaltoernooi gehouden voor Kika (Kinderen Kankervrij). Het toernooi leverde 16.000 euro op, vorig jaar werd 7.000 opgehaald.

Het toernooi wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. In 2010 speelden ze tijdens de eerste editie in totaal met zes elftallen uit de regio. Inmiddels dragen 52 teams uit de regio hun steentje bij, waaronder ook kinderteams, speciaal voor het goede doel.

Organisator David Toxopeus: "Ik denk dat we met z'n allen ervoor proberen te zorgen dat er weer een stukje bewustwording is, dat het niet vanzelfsprekend is dat het leven is zoals het is. Met Kika proberen we dat uit te dragen en we proberen daar een prachtig bedrag voor bij elkaar te spelen."

Toxopeus is trots op het feit dat hij het toernooi weer heeft kunnen organiseren: "Op het moment dat je iedereen hier binnen ziet komen met een glimlach, de kinderen die hier rondspelen, is al fantastisch. Op het moment dat voetbal weer gespeeld wordt, kom er een bepaalde emotie los en dat wordt altijd uitbetaald in iets heel moois."


Bron: www.rtvutrecht.nl