Ernstig zieke bisschop Harrie Smeets weer thuis.

27-08-2021 17:17


Auteur: Jos van den Broek - 1limburg.nlFoto: Archief L1


Harrie Smeets, de bisschop van Roermond, is na een langdurig verblijf in het ziekenhuis en verpleeghuis weer thuis. Begin juli werd bij hem een hersentumor ontdekt.


De bisschop woont nu in een appartement in het bisschopshuis. Smeets heeft soms moeite met praten en zit in een rolstoel. Zijn appartement is daarop aangepast. Toch probeert de bisschop iedere dag de eucharistieviering bij te wonen.


Behandeling:


Eind mei 2021 werd Smeets, nadat hij onwel werd en viel, opgenomen in het ziekenhuis in Roermond. Verder onderzoek wees uit dat hij een hersentumor heeft. Volledig herstel blijkt niet meer mogelijk. De bisschop wordt op dit moment behandeld met chemokuren. Eind september 2021 wordt duidelijk of deze aanslaan.


Steun:


Het bisdom Roermond laat weten dat Smeets onder de indruk is van de vele brieven en kaarten die hij heeft ontvangen. De komende tijd gebruikt hij om alle post door te nemen.


Bisschop:


Smeets werd in december 2018 benoemd tot bisschop. Hij volgde Frans Wiertz op die met pensioen ging. Door zijn ziekte neemt vicaris-generaal René Maessen al enige tijd zijn werkzaamheden over.


Lees ook: 


Bisschop Harrie Smeets opgenomen met hersentumor.

Bron: www.1limburg.nl