#Evelienbrengtgeluk bezoekt Toon Hermans Huis Sittard.

22-06-2021 19:15Evelien van der Werff en Mart Martens, initiatiefnemer THH.

Foto: #Evelienbrengtgeluk.


Middels een 6 weken durende fietstocht langs alle 75 IPSO inloophuizen in Nederland, wil Evelien van der Werff aandacht vragen én geld ophalen voor de inloophuizen.Evelien brengt geluk

Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie!


IPSO inloophuizen zijn er voor eenieder die geconfronteerd wordt met de ziekte kanker; patiënt, naasten en nabestaanden. Medewerkers, bestaande uit professionele hulpverleners en vrijwilligers, bieden een luisterend oor, begeleiding én ondersteuning bij het leren omgaan met de gevolgen van kanker. En daarmee vervullen de inloophuizen, zoals het Toon Hermans Huis in Sittard, een belangrijke aanvullende rol in de psychosociale (na)zorg.


Op 25 mei jongstleden startte Evelien haar fietstocht in Zwolle. Op maandag 21 juni 2021 werd een bezoek gebracht aan het Toon Hermans Huis in Sittard, een van de eerste inloophuizen in Nederland. Officieel geopend in 1998 en nu een niet weg te denken inloophuis aan de Paardestraat in Sittard. Evelien werd hartelijk welkom geheten en toegesproken door directeur Lia de Loey, grondlegger Mart Martens en bestuurslid Paul Ophey. Tevens waren vrijwilligers en andere betrokkenen aanwezig om Evelien te ondersteunen tijdens dit unieke initiatief. Na afloop verzorgde Anytime Fitness een warming up, waarna Evelien gevolgd door enkele vrijwilligers haar tocht voortzette richting het Toon Hermans Huis in Maastricht.


Belang van inloophuizen:


Uit eigen ervaring weet Evelien hoe belangrijk de inloophuizen zijn. Ook onderzoek uitgevoerd door KWF Kankerbestrijding wijst uit dat 96 procent van de gasten een positief effect ervaart na de geboden begeleiding en ondersteuning vanuit een IPSO inloophuis. 54 procent van de gasten voelt zich energieker en 84 procent geeft zelfs aan de kwaliteit van leven daadwerkelijk verbeterd is.


Toon Hermans Huis Sittard:


Toon Hermans Huis Sittard biedt naast professionele ondersteuning ook ontspannende activiteiten in groepsverband dan wel individueel. Bent u ook op zoek naar handvatten en een nieuwe balans in uw leven na geconfronteerd te zijn met kanker? Of heeft u niet-medische vragen of onzekerheden? Neem dan contact op met Toon Hermans Huis Sittard via 0464516474. Wellicht vindt u hier dat beetje extra hulp dat u nu zo hard nodig heeft.


Evelien brengt geluk:


Ondertussen gaat de missie van Evelien door en zal ze de komende weken nog vele huizen bezoeken. Wilt u Evelien en daarmee de inloophuizen financieel ondersteunen? Doe dan een donatie via onderstaande link.Doneer aan #Evelienbrengtgeluk
Evelien van der Werff

Warming up door Anytime Fitness voor de start van de volgende etappe.
Bron: www.sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws