Extra investering Inloophuis de IJssel vanuit KWF

04-09-2022 16:40

 

 

 

 

 

CAPELLE • KWF investeert 16 miljoen in centra voor leven met en na kanker. Ook Inloophuis De IJssel, centrum voor leven met en na kanker, ontvangt extra ondersteuning.

 

Psychosociale zorg voor kankerpatiënten en hun naasten een boost geven, dat is het doel van een nieuwe miljoeneninvestering die KWF tot en met 2025 gaat doen. KWF investeert dit bedrag om de zorg in de IPSO-centra te professionaliseren en de 81 locaties beter vindbaar te maken. Inloophuis De IJssel aan De Linie in Capelle is een van deze centra en biedt op een laagdrempelige manier psychosociale ondersteuning door onder meer lotgenotencontact, een luisterend oor of begeleiding en behoeftegerichte activiteiten.

 

Johan van de Gronden, directeur KWF: “Tijdens de behandeling is de zorg vooral gericht op het behandelen van de ziekte. Terwijl patiënten tijdens, maar ook na de behandeling veel moeite hebben om hun leven weer op te pakken. Voor die mensen zijn de Centra voor leven met en na kanker het vangnet. Met deze financiering ontlasten we de reguliere zorg en kunnen we écht bijdragen aan een beter leven voor kankerpatiënten en hun naasten.”

 

Met de KWF financiering van 16 miljoen euro kan elk IPSO-centrum een betaalde kracht aannemen en wordt de brancheorganisatie IPSO ondersteund. Beiden om de zorg te coördineren, fondsen te werven voor de activiteiten én om meer bekendheid aan de centra te geven. Zowel onder (ex-)kankerpatiënten als onder hun zorgverleners. Zodat meer mensen deze laagdrempelige, waardevolle zorg en ondersteuning kunnen vinden. 

 

 

Inloophuis De IJssel is nog niet geheel zeker welk bedrag KWF in het Capelse centrum investeert en waaraan dit geld besteed wordt.