FBO-directeur Rossmeisl overlijdt na ziekbed.

02-11-2022 18:12

 

 

Auteur:  JEROEN KAPTEIJNS - telegraaf.nl/sport

 

 

In het Nederlandse betaald voetbal is geschokt gereageerd op het overlijden van Serge Rossmeisl. De directeur van werkgeversorganisatie FBO (Federatie van Betaald Voetbal Organisaties) is op 48-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van acute leukemie. De ziekte werd begin dit jaar geconstateerd. Een scala aan behandelingen bood uiteindelijk geen genezing.

 

 

Serge Rossmeisl in 2020.

Foto: RENÉ BOUWMAN.

 
 
 
 
 
 
 
Rossmeisl werkte vanaf 2002 voor de FBO en vanaf 2010 was de jurist de directeur van de werkgeversclub, die de profclubs terzijde staat met adviezen, de cao-onderhandelingen verzorgt en een vraagbaak is voor allerlei regelgeving met name ook rond transfers. Rossmeisl werd geroemd als een grote bron van kennis en een verbinder in de bedrijfstak betaald voetbal.
 

Gedurende de coronapandemie was Rossmeisl een van de aanjagers voor het pakket aan noodmaatregelen, waardoor de profclubs de financiële consequenties van de pandemie het hoofd konden bieden. Ook gedurende zijn ziekte bleef Rossmeisl betrokken bij het wel en wee van de FBO. Vorige week zette hij nog zijn handtekening onder een principeakkoord voor een CAO van contractspelers. Een foto daarvan plaatste de FBO op zijn website. Daarop is nu een condoleanceregister geopend waarop het medeleven geuit kan worden aan zijn familie, vrienden en collega’s. Rossmeisl laat een vrouw en twee kinderen achter.