FC Utrecht veilt wedstrijdshirts voor Foundation van overleden Bibian Mentel (48).

05-04-2021 17:34Auteur: Ard Schouten - ad.nl/utrechtMark van der Maarel zag zijn shirt bij de vorige veiling voor  700 euro wisselen van eigenaar. 

Mark van der Maarel zag zijn shirt bij de vorige veiling voor  700 euro wisselen van eigenaar. 

Foto: ANP.Fans kunnen de shirts die de manschappen van FC Utrecht vandaag dragen op bezoek bij ADO Den Haag kopen. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Mentelity Foundation van Bibian Mentel. 

De geboren Utrechtse overleed vorige week op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De paralympisch snowboardkampioene zette zich altijd in om sportende kinderen en jongvolwassenen die leven met een fysieke of mentale uitdaging te stimuleren en inspireren. Haar foundation blijft ook na haar dood bestaan om het gedachtegoed van Mentel door te geven.

Vlak voor haar overlijden opende ze nog haar eigen Cruijff Court bij Revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht.


Van der Maarel:

De laatste keer dat FC Utrecht wedstrijdshirtjes veilde bracht het shirt van Mark van der Maarel het meeste op: 700 euro. Ook voor het shirt dat Gyrano Kerk tegen Ajax droeg kwam een mooi bedrag binnen: 550 euro.  


Ook bij een eerdere veiling voor het WKZ bracht het shirt van Van der Maarel het meeste op: 575 euro. Willem Janssen haalde destijds hetzelfde bedrag binnen. De Fransman Jean-Christophe Bahebeck (475 euro), de Zweed Simon Gustafson (302 euro) en Nieuwegeiner Sean Klaiber (300 euro) completeerden toen de top vijf.Na afloop van de wedstrijd ADO-FC Utrecht (het duel eindigt om 16.15 uur) gaat de veiling open op www.fcutrecht.nl/veiling.
Een bijzonder moment op 23 maart bij De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht. Bibian Mentel was aanwezig om haar eigen Speciale Cruyff Court te openen.

Een bijzonder moment op 23 maart 2021 bij De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht. Bibian Mentel was aanwezig om haar eigen Speciale Cruyff Court te openen.

Foto: ANP.


Bron: www.ad.nl