Feestelijke opening verbindingsbrug.

06-04-2018 20:59
Vrijdag 6 april jl. is de verbindingsbrug tussen de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en het Wilhelmina Kinderziekenhuis van het UMC Utrecht feestelijk geopend.


Bestuurders Diana Monissen (Prinses Máxima Centrum) en Mirjam van Velthuizen (UMCU) prikten samen met kinderen een enorme wand van ballonnen lek. Achter de ballonnenwand werden zij opgewacht door zorgmedewerkers van het Prinses Máxima Centrum. Zij verwelkomden de kinderen en hun ouders met een drankje en een hapje.


Samenwerking:

Op 18 mei as. zullen de eerste patiënten, die nu nog verblijven op de Prinses Máxima Centrum afdelingen in het WKZ, via de kleurrijke brug verhuizen naar het nieuwe gebouw. Na de verhuizing blijft het Prinses Máxima Centrum gebruik maken van de faciliteiten van het UMC Utrecht op het gebied van radiologie, kinder-operatiekamers en Intensive Care. De kinderen en zorgverleners bereiken deze ruimte via de verbindingsbrug. Zo maakt het Prinses Máxima Centrum optimaal gebruik van de expertise en OK- en IC-faciliteiten van het UMCU/WKZ.


Zoals Diana Monissen en Mirjam van Velthuizen het gezamenlijk verwoorden: we willen met elkaar de beste zorg bieden en zo bijdragen aan de missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.
Bron: www.prinsesmaximacentrum.nl