Feesten en wandelen tegen kanker: Enschedese studenten halen geld op voor onderzoek.

28-02-2022 16:38


Auteur: Roxanne van Norde - ad.nl/enschedeStudenten houden op 19 maart een wandeling om geld op te halen voor kankeronderzoek voor jongeren. Vlnr: Nathalie Mendes de Leon, Jasper van der Spek, Luuk Verhees en Fransje Clercx (vooraan)

Studenten houden op 19 maart een wandeling om geld op te halen voor kankeronderzoek voor jongeren. Vlnr: Nathalie Mendes de Leon, Jasper van der Spek, Luuk Verhees en Fransje Clercx (vooraan) 

Frans Nikkels Fotografie.


ENSCHEDE - Ze delen met zijn vieren al De Pakkerij en nu ook een missie. Studentenverenigingen Taste, Audentis, Aegee en Alpha wandelen en feesten op 19 maart 2022 met 244 studenten om geld op te halen voor kankeronderzoek onder jongvolwassenen. 


Jasper van der Spek, voormalig bestuurslid bij Taste, zat vorig jaar achter zijn laptop toen er een mailtje binnenkwam van de Stichting Fight Cancer. De goededoelenorganisatie was op dat moment bezig met een studentenversie van Walk & dance to fight cancer. Of Enschede wilde helpen?


Met z'n allen:


Dat hoef je de studenten van Taste geen twee keer te vragen. "Maar we hadden ook meteen zoiets van: Dit willen we doen met alle verenigingen die in De Pakkerij zitten", aldus Jasper. Ze trommelden Audentis, Aegee en Alpha op, die ook wel zin hadden in een flinke wandeling door het Twentse landschap en 's avonds in hun kroegen pilsjes drinken om geld op te halen voor kankeronderzoek onder jongvolwassenen. 


Jasper: "Veel onderzoek is gericht op ouderen, maar voor iemand van 22 is de behandeling heel anders dan voor iemand van 70. Met deze actie willen we zowel geld ophalen voor onderzoek als aandacht vestigen op het probleem. Want het zal je maar gebeuren dat je in de bloei van je leven te maken krijgt met deze ziekte."


'Echt fantastisch'


Dat het onderwerp leeft onder de studenten blijkt wel. Disputen, jaarclubs, studentenhuizen en verenigingen: allemaal riepen ze elkaar op mee te doen. 248 van hen lopen op 19 maart mee en er is al dik 35.000 euro aan donaties opgehaald. Jasper: "Echt fantastisch. Ik had wel een goede reactie verwacht, maar dit slaat alles. Ik heb dan ook heel veel zin in de dag zelf. Eerst samen wandelen en daarna het leven vieren in De Pakkerij, door te proosten."


Doneren kan via deze link.
Bron: www.ad.nl