Fien Vermeulen maakt rap over leven na de kanker: 'Ik heb er nog veel verdriet van'.

22-03-2020 17:15


Auteur: Jet Canneman - linda.nl/nieuws/fragment-gemistFoto BNNVARA.
In het nieuwe programma 'Hiphop Stars' zetten BN'ers met hulp van een bekende rapper hun persoonlijke verhaal om in een rap.


Zo maakt Fien Vermeulen samen met rapper Keizer een nummer over haar ziekte en de periode erna.


Lymfeklierkanker:

De radio-dj kreeg op 21-jarige lymfeklierkanker. Nu, zeven jaar later, is de ziekte dan wel weg, maar de kanker is nog steeds onderdeel van haar leven. "Ziek zijn is heel heftig, maar óók de periode erna. Het heeft iets heroïsch om kanker te overleven maar het is ook heel bitter en zwaar. Ik ben wel heel blij dat ik er nog ben, maar ik heb er ook nog wel veel verdriet van."


Toch snapt de omgeving niet altijd dat voor Fien de kanker nog steeds niet echt weg is in haar leven. "Ik had vaak wel een gevoel van eenzaamheid daarna. Zodra je kaal bent is het er niet meer. Maar als je geen kanker meer hebt, is de kanker wel beter maar jijzelf nog niet altijd."Lees ook:

Fien Vermeulen over ziekte moeder: Zo moeilijk dat de rollen opeens zijn omgedraaid


Troost:

Rake woorden die ze samen met rapper Keizer weet te vertalen naar een rap. "Ik hoop dat het ook iets kan betekenen voor een ander, het moet een liedje worden waar mensen troost uit kunnen halen. Ik had nooit verwacht dat het mezelf ook serieus troost geeft en ik die ervaring na al die jaren in een liedje heb. Dat ik iets heb dat hopelijk niet alleen van mij is maar ook van zoveel andere mensen."


Bekijk het optreden van Fien Vermeulen hier vanaf minuut 49:38.Bron: www.linda.nl