Fietsers halen bijna negen ton op voor onderzoek naar kinderkanker tijdens Giro di KiKa.

27-06-2023 17:12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De negende editie van de Giro di KiKa heeft maar liefst €854.517 opgebracht voor Stichting Kinderen Kankervrij. Het opgehaalde bedrag, bijeengebracht door 235 fietsers, wordt door KiKa gebruikt voor het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker en 1 op de 5 redt het niet.
 

Vijf loodzware etappes door de Italiaanse Dolomieten. Afgelegd door 107 fietsers. Tijdens de laatste etappe vanuit Bormio sloten nog eens 128 wielrenners aan die samen met de weekdeelnemers onder andere de Stelvio beklommen. Deze uitdagende tocht vormt een ware sportieve beproeving en toont elk jaar weer de onvermoeibare inzet van de renners in de strijd tegen kinderkanker.

 

 

 

Bijzondere en ontroerende verhalen tijdens Giro di KiKa:

 

Verschillende teams namen deel aan de Giro di KiKa met elk hun eigen motivatie. Een indrukwekkend team dat meedeed was Team Julian, dat fietste voor Julian, een jongetje met leukemie. Hij wordt behandeld in het Prinses Máxima Centrum en het gaat gelukkig goed met hem. Tussen de behandelingen door reist zijn familie naar Italië om de Classico voor KiKa te fietsen. Ze hebben ervaren wat een stichting als KiKa voor hen kan betekenen en waarderen het wetenschappelijk onderzoek dat wordt gefinancierd voor nieuwe medicijnen en het streven naar 100% genezing voor ieder kind. “Dat gunnen we iedereen, omdat geen enkel kind deze ziekte zou mogen meemaken.”
 
 
 

Ieder kind kankervrij:


Tijdens de afsluiting van het evenement onthulde Jakolien van Eijk, directeur van KiKa, samen met onder andere Julian en zijn ouders de cheque met het opgehaalde bedrag. Een onroerend moment. "Het is hartverwarmend om te zien hoe de fietsers van Giro di KiKa zich zo onvermoeibaar inzetten om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker", aldus Jakolien van Eijk. "Deze ongelooflijke opbrengst stelt ons in staat om belangrijke stappen voorwaarts te zetten in het bereiken van onze missie: ieder kind kankervrij."

 

 

 

Inschrijving 2024 geopend:


In Nederland worden jaarlijks 600 kinderen getroffen door kanker. Momenteel overleeft niet elk kind de ziekte. Elke drie dagen sterft een kind in Nederland aan kanker. Bovendien ervaren vier op de vijf overlevers late effecten als gevolg van de behandeling. Alleen door het financieren van nieuw onderzoek kunnen de kansen voor kinderen met kanker worden verbeterd. De inschrijving voor de tiende en tevens jubileumeditie van Giro di KiKa is nu geopend.  
 
 

 

Meld je aan op de website van Giro di KiKa voor meer informatie.

 
 
 
 
 
 
 
Bron: www.kika.nl