Fietstocht langs alle inloophuizen: 4 juni komt Evelien bij 't Anker.

19-05-2021 20:32


Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie!


Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek 'Dit boek brengt geluk' en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze gaat iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen voor mensen geraakt door kanker op de kaart zetten.


Evelien fietst in 6 weken langs de 75 IPSO inloophuizen van Nederland.


Op 25 2021 mei stapt Evelien in Zwolle op een - via Facebook te volgen - fiets bij nazorgcentrum IntermeZZo om in 6 weken tijd de 75 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Te veel mensen weten nog niet van het bestaan van de inloophuizen en Evelien wil deze hulp voor mensen geraakt door kanker meer bekendheid geven.


De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale ondersteuning. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders. Vanwege corona zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen.


De route leidt haar op 4 juni 2021 12.30 uur langs 't Anker. Dat laten we zeker niet onopgemerkt voorbij gaan. Rein Kroon, wethouder van o.a. Ruimtelijke Ordening zal haar mede verwelkomen.Bekijk eens haar website en/of luister naar haar podcasts.


Bron: www.inloophuishetanker.nl/nieuws