Foto-expositie in HMC laat bijzondere portretten zien van patiënten met kanker.

29-01-2020 18:56

Fotograaf en medisch specialist van HMC Jonathan Lai maakte tien bijzondere portretten van patiënten met kanker.


Deze portretten en hun verhalen zijn vanaf dinsdag 4 februari 2020 te zien op de foto-expositie 'Veerkracht' in HMC Antoniushove.poster_veerkracht_1_web.pngDe foto's en de verhalen, die zijn opgetekend door psychiater Tineke Vos, geven een indrukwekkend beeld van de kracht en kwetsbaarheid van patiënten met kanker. Met het delen van de verhalen willen de initiatiefnemers aan lotgenoten steun en inspiratie bieden.


"De veerkracht die de tien patiënten tentoonspreiden is indrukwekkend," vindt HMC-(oncologisch) chirurg Onno Guicherit, die de expositie opent. "Zij tonen met hun verhalen de kracht van lichaam en geest om zich te herstellen of om met hun beperkingen om te gaan. De portretfoto's spreken boekdelen."


Het informatieplein oncologie is opgericht om mensen met kanker en hun naasten de gelegenheid te bieden om vragen te stellen, informatie te geven en ervaringen te vertellen. Voor iedere patiënt is het van belang om zoveel mogelijk regie te houden over het leven, het ziekteproces en over beslissingen die moeten worden genomen. Informatie en antwoorden op vragen kunnen daarbij van nut zijn, maar zeker ook het delen van eigen ervaringen kan helpen bij het vinden van de goede richting.


Opening 4 februari 2020 tijdens Wereldkankerdag:

Op Wereldkankerdag, 4 februari 2020, is de officiële opening van de expositie om 12:00 uur op het informatieplein oncologie in HMC Antoniushove.


U kunt zich aanmelden voor de opening via infoplein.oncologie@haaglandenmc.nl  of 088-979 4005.


De expositie met bijbehorende verhalen is van 4 februari 2020 tot 31 mei 2020 zonder afspraak te bezichtigen op het informatieplein oncologie: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.Bron: www.haaglandenmc.nl