Fotograaf John Verbruggen uit IJsselstein overleden.

20-09-2019 18:54


Auteur: Femke van Rooijen - ad.nl/utrecht 

John Verbruggen.

Privéfoto.
Fotograaf John Verbruggen uit IJsselstein is vanmorgen vroeg om 05.20 uur overleden. Twee weken geleden droeg presentator Beau van Erven Dorens zijn latenightshow nog op aan Verbruggen. Hij werd 51 jaar.

Sinds Verbruggen in 2018 gediagnosticeerd werd met een uitgezaaide vorm van kanker in de weke delen, twitterde de fotograaf openhartig over zijn ziekte. De fotograaf uit IJsselstein had een paar duizend volgers op Twitter en kreeg altijd talloze reacties op zijn tweets. Begin deze maand liet Verbruggen middels een tweet weten dat hij nog maar een paar weken te leven had.


Veel twitteraars reageerden geschokt en staken hem een hart onder de riem. 


Maar de fotograaf berichtte niet alleen maar over zijn ziekte. Zo deelde hij veel van zijn werk via Twitter. Een van zijn foto's werd in augustus zelfs verkocht aan de nieuwe latenightshow 'Beau', van Beau van Erven Dorens. Hij  droeg vervolgens de uitzending op aan John Verbruggen . ,,John Verbruggen is fotograaf en John heeft iets heel moois gedaan; hij heeft namelijk de foto gemaakt die hier de achtergrond van het decor siert."

 
 

Bron: www.ad.nl