Franeker Verzet-je Tegen Kanker volop in actie.

28-01-2020 18:47            

Op de foto een deel van de groep Franeker Verzet-je Tegen Kanker in de nieuwe windstoppers.                                        

Ingezonden foto.
FRANEKER - In oktober vorig jaaar is het team Franeker Verzet-je Tegen Kanker opgericht. Een team rondom Frits Sieswerda, zelf kankerpatiënt, die met Gert Kuipers op de tandem de Alpe d'HuZes wil bedwingen. Op 4 juni bedwingt de gehele groep bestaande uit 25 fietsers en 2 wandelaars de Alp, één of zelfs maximaal zes keer tijdens de 15e editie van Alpe d'Huzes. Met maar één doel: zo veel mogelijk geld binnenhalen voor kankeronderzoek.

            

Donderdag 23 januari 2020 kwam de groep bijeen om samen de voortgang en de acties voor de komende tijd te bespreken en de gesponsorde windstoppers in ontvangst te nemen. De windstoppers zijn geschonken en de deelnemers hebben daarvoor de waarde daarvan als eigen bijdrage op de actiepagina gestort en sponsoren geworven om ook hiermee zoveel mogelijk geld te kunnen inzamelen.


Werven van sponsoren:

Vanaf oktober zijn de deelnemers druk bezig geweest om in eigen netwerk, bij familie, vrienden, op het werk of vereniging mensen op te roepen om te doneren, sponsoren te werven voor op de windstoppers of shirts en acties te organiseren. Voor de drie teams Franeker Verzet-je Tegen Kanker staat de teller inmiddels op € 37.322,-


De groep gaat door, krijgt steeds meer steun uit de gemeenschap door middel van donaties en medewerking en er ontstaan nieuwe acties en evenementen. Zo vond er eind december al een 24-uurs zwemmarathon plaats in zwembad Bloemketerp die werd georganiseerd door FZC'54 en heeft de organisatie van Samenloop voor Hoop aangegeven de groep op Koningsdag te gaan ondersteunen. Daarnaast doneren steeds meer mensen hun lege flessen bij Albert Heijn Franeker voor dit doel.


Night to Light Run:

Een groot evenement is de Night to Light Run op 21 maart. Dit spektakel wordt georganiseerd door Stichting Night to Light Run met medewerking van SV Friesland. Hiervoor hebben zich inmiddels 1500 deelnemers aangemeld. Ook dit evenement heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Meer info: www.nighttolightrun.comActiviteiten:

De komende maanden zullen er verschillen activiteiten worden georganiseerd:


  • 26 februari Bingo in Restaurant Bloemketerp door Franeker Verzet-je Tegen Kanker


  • 21 maart Night to Lightrun, Centrum Franeker door Stichting Night to Light Run


  • 18 april Muziekavond in De Doelen door Franeker Verzet-je Tegen Kanker


  • 27 april Koningsdag Actie door Samenloop voor Hoop


  • 3 mei Fietstocht door Franeker Wieler Club


  • 17 mei Spinningmarathon Breedeplaats door Franeker Verzet-je Tegen Kanker


  • 4 juni Alpe d'Huzes 2020.


Bron: www.franekercourant.nl