Friends-acteur James Michael ‘Gunther’ Tyler (59) overleden.

25-10-2021 09:29


Auteur: Showredactie - ad.nlJames Michael Tyler in 2014.

James Michael Tyler in 2014. 

Foto: Getty Images.

Acteur James Michael Tyler, vooral bekend als Gunther in de serie Friends, is op 59-jarige leeftijd overleden. De acteur leed al enige tijd aan prostaatkanker, zo meldt entertainmentwebsite TMZ.


De acteur is zondagochtend 24 Okt 2021 overleden in zijn woning in Los Angeles. ,,De wereld kende hem als Gunther, de zevende Friend, uit de serie Friends, maar Michaels geliefden kenden hem als acteur, muzikant, iemand die aandacht vroeg voor kanker en een liefdevolle echtgenoot'', laat zijn familie aan TMZ weten.


,,Michael hield van livemuziek, hij moedigde de Clemson Tigers vaak aan, en hij belandde vaak in leuke en onverwachte avonturen. Wie hem eenmaal kende, had een vriend voor het leven'', aldus de familie.


Cafébaas:


Tyler kreeg grote bekendheid met zijn rol van Gunther, de cafébaas van Central Perk, waar de 'friends' Monica, Rachel, Phoebe, Ross, Joey en Chandler altijd koffiedronken. Al die tijd was hij verliefd op het personage Rachel (Jennifer Aniston). Volgens TMZ was hij gedurende tien jaar in 150 afleveringen van de serie te zien. Hij verdiende zo'n vijf miljoen euro met de serie, maar tot een echte acteercarrière kwam het niet. 


De acteur hield zijn ziekte tot begin van dit jaar geheim. Zelfs tijdens de recente Friends-reünie hield hij zijn gezondheidsproblemen voor zich. Dit naar eigen zeggen om de reünie niet te bederven. 


Voor de trailer van Friends: The Reunion klik hier
Bron: www.ad.nl