Fundashon Mariadal onderbreekt tijdelijk pilot project Screening naar Borstkanker.

21-04-2020 18:37Fundashon Mariadal onderbreekt tijdelijk pilot project Screening naar BorstkankerKralendijk - Het crisisteam van Fundashon Mariadal stelt het pilot project "Screening naar Borstkanker" op Bonaire uit tot nader order. De reden hiervan is de wereldwijde uitbraak van het coronavirus COVID-19.Ook Bonaire moet zoveel mogelijk zorgcapaciteit van het ziekenhuis reserveren voor inwoners die mogelijk met dat virus besmet raken en zorg nodig hebben. Tijdelijke stop vergroot zorgcapaciteit en verkleint besmettingsgevaar:

Het tijdelijk stopzetten van het pilot project 'Screening borstkankeronderzoek' heeft twee belangrijke gevolgen. Allereerst maakt de stopzetting zorgcapaciteit vrij doordat er minder verwijzingen naar het ziekenhuis zijn. Ten tweede verkleint het de kans op besmetting met het coronavirus doordat laboranten en cliënten tijdens het maken van borstfoto's in nauw contact komen met elkaar. 


Door de tijdelijk stop zullen er per direct en in ieder geval tot nader order geen nieuwe uitnodigingen verstuurd worden voor de screening naar borstkanker. Cliënten die al een uitnodiging ontvingen, kunnen tot die tijd ook geen borstfoto's laten maken. Bij klachten blijft het belangrijk dat u wel direct contact opneemt met uw huisarts.
Bron: www.bonaire.nu