Gangmaker en oud-prins Mark van Bommel (53) uit Uden overleden.

20-01-2022 17:10Auteur: Hans van Alebeek - bd.nl/uden-veghel-e-oIN MEMORIAMUDEN - Een vrolijke gangmaker was hij die hield van het leven en van lekker eten en drinken. Als oud-prins van de Knoerissen en prominent lid van rugbyclub Octopus was hij actief op velerlei gebied. Afgelopen week is Udenaar Mark van Bommel op 53-jarige leeftijd overleden. Mark van Bommel

Mark van Bommel.

Foto: Privé.

Mark van Bommel wist dat hij in de verlenging leefde. In juni 2020 werd bij hem botkanker vastgesteld, het begin van een zwaar behandeltraject met chemotherapie en operaties. Net toen ie daar weer een beetje bovenop was, kwam het nieuws dat er uitzaaiingen in zijn longen waren gevonden en verdere behandeling geen zin meer had. 


Om zijn kostbare tijd optimaal te benutten, zoals hij het zelf zei, besloot hij om nog zo veel mogelijk uit het leven te halen. Te beginnen door met zijn vrouw Wilma en de kinderen op de tandem naar Parijs te fietsen.   


De Tekst gaat verder onder de Foto:Eind juli vorig jaar vertrok Mark van Bommel met vrouw en kinderen op de tandem naar Parijs.

Eind juli vorig jaar vertrok Mark van Bommel met vrouw en kinderen op de tandem naar Parijs. 

Van Assendelft Fotografie.
Actie voor KWF:


Dat plan lag er al, als aanloop naar hun 25-jarig huwelijk in oktober vorig jaar, maar werd nu gekoppeld aan een inzamelingsactie voor het KWF.  Eind juli vorig jaar trapte de familie in tien dagen naar Parijs en haalde en passant 33 mille op voor de kankerbestrijding. ,,Het was soms zwaar maar ook gruwelijk mooi", zei Van Bommel, zwager van wielrenster Leontien van Moorsel. 


Prins Porcellus:


Mark van Bommel was in 2008 prins carnaval bij de Knoerissen in Uden. Die verliezen in korte tijd (na Hans Verhoeven en Math Peters) opnieuw een prominente oud-prins die binnen de club bekend stond als een echte Bourgondiër, vol humor en warmte. Bij de Knoerissen was hij jarenlang een van de kartrekkers van het Feest der Feesten, het carnavalsfeest voor gehandicapten uit de hele regio.    


De Tekst gaat verder onder de Foto:Mark van Bommel was 38 jaar lid van rugbyclub Octopus.

Mark van Bommel was 38 jaar lid van rugbyclub Octopus. 

Foto: Privé.
Octopus:


Bij rugbyclub Octopus kennen ze Mark van Bommel als echte gangmaker van de club. De Udenaar begon als jeugdspeler en bleef 38 jaar lid. ,,Een liefhebber van het Franse frivole rugby", weet voorzitter Thijs Gevers. ,,Op het veld stond hij bekend om zijn onnavolgbare en mooie schijnbewegingen. Het was soms bijna clownesk zoals hij iedereen op het verkeerd been zette." 


In 1993 behaalde hij als spelverdeler in het eerste team van Octopus de nationale beker in de derde/vierde klasse. Van Bommel zat in diverse commissies en werd uitgeroepen tot Octopusser van het Jaar en lid van verdienste.


Erehaag:


Het afscheid van Mark van Bommel is maandag 24 januari 2022 .


Dat gebeurt in besloten kring in het clubhuis van Octopus waar vanwege de verwachte belangstelling een grote tent wordt bijgezet.


Voorafgaand aan die bijeenkomst die om 19.00 uur begint, wordt er een erehaag gevormd voor de strijdlustige stemmingmaker die een vrouw en drie kinderen nalaat.  De familie Van Bommel in Parijs met twee van de drie kinderen na een fietstocht van tien dagen voor het KWF.

De familie Van Bommel in Parijs met twee van de drie kinderen na een fietstocht van tien dagen voor het KWF. 

Foto: Prive.

Bron: www.bd.nl