Gea’s weggeefwinkel maakt kinderen in Protonentherapiecentrum dolblij.

18-01-2021 17:33

Vinkhuizen - Op 8 januari 2021 was Gea van Gea's weggeefwinkel Vinkhuizen op bezoek in het UMCG. Ze was er met een grote lading cadeaus voor de kinderen die verblijven in het protonentherapiecentrum.


Gea vond dat de kinderen in deze moeilijke tijden wel wat geluk konden gebruiken. Via het Beatrix kinderziekenhuis kwam ze in contact met het protonencentrum.


Protonentherapie:


Protonentherapie is een bestralingsvorm waarbij tumoren in het lichaam worden bestreden middels een hoge dosis, nauwkeurige straling met protonen. Vooral kinderen met kanker kunnen voordeel hebben van protonentherapie. Het risico op bijwerkingen na protonen therapie is kleiner dan na een reguliere bestraling met fotonen.


Gea deed eerder dit jaar mee aan een statiegeldactie van de Jumbo. Met de opbrengsten van deze actie kocht ze heel veel cadeautjes voor Sinterklaas. Door corona zijn er veel minder ouders en kinderen op het sinterklaasfeest geweest van Gea's weggeefwinkel.


Gea wilde graag iets goeds doen met de overgebleven cadeautjes. En dat is met deze actie aan kinderen in het UMCG protonentherapiecentrum zeer zeker gelukt.

Bron: www.westerkrant.nl