Geef je lege flessen aan Jenthe (8) en Norah (11): de zusjes halen geld op voor KiKa.

24-11-2020 17:35Auteur: Kelly van Straten - indebuurt.nl/veenendaal
Norah (11) en Jenthe (8) zamelen geld in voor KiKa

Norah (11) en Jenthe (8) zamelen geld in voor KiKa.

Foto: indebuurt.

Heb je lege statiegeldflessen in je schuur, kofferbak of gangkast? Geef ze aan Jenthe en Norah Roseboom uit Veenendaal. Zij zamelen geld in voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).


Met een karretje banjerden de zusjes door de straten van Veenendaal. Daarin verzamelden ze alle lege statiegeldflessen van hun wijkgenoten, maar vanwege het coronavirus vonden hun ouders dat niet langer goed. "Gezien de huidige maatregelen is het niet verstandig om bij mensen aan te bellen", verduidelijkt hun moeder Erica.


Tweehonderd flessen:

De familie Roseboom bedacht een alternatief: een oranje kliko voor de deur. "En een oranje KiKa-vlag", weet de achtjarige Jenthe te vertellen. Het duo heeft al meer dan tweehonderd flessen ingeleverd bij de supermarkt. "Dat is nog niet alles", glundert Norah. "We hebben er nog véél meer, maar die moeten we nog inleveren."(Tekst gaat verder onder de foto's)

Onderzoek naar kinderkanker:

Hun ouders doneren het geld vervolgens aan KiKa. Via een pagina houdt de familie bij hoeveel ze al hebben opgehaald voor de stichting. De teller staat op ruim vijftig euro. "We zijn weer opnieuw begonnen", legt Norah uit. "We hebben al een deel overgemaakt, zodat KiKa dat geld al kan gebruiken om onderzoek te doen naar kinderkanker."


Ze dragen graag hun steentje bij. Norah (11): "We hielden een wedstrijdje op school en daar zijn we nooit meer mee opgehouden: we blijven flessen inzamelen. Dat vinden we superleuk en belangrijk om te doen."


Geld doneren aan KiKa:

"Misschien doen we dit nog wel twee jaar", zegt Jenthe enthousiast. "Of vijf jaar! Alle inwoners van Veenendaal mogen hun flessen bij ons inleveren", roept ze op. "Of geld overmaken via onze website."


Wil je ook een fles inleveren?

Dat kan aan de Boslaan 71 in Veenendaal.
Bron: www.indebuurt.nl