Geen Nationale Kinderkankerdag te België3 wel schenking aan oncologische centra.

01-10-2021 19:30Auteur: Wannes Vansina - hln.be/mechelenArchiefbeeld van de Nationale Kinderkankerdag: kinderen worden in Zoo Planckendael begroet door elfjes.

Archiefbeeld van de Nationale Kinderkankerdag: kinderen worden in Zoo Planckendael begroet door elfjes. 

Foto: Marc Aerts.


MUIZEN: De Nationale Kinderkankerdag in Zoo Planckendael gaat voor het tweede jaar op rij niet door. De organisatie schenkt wel alle deelnemende oncologische centra 2.500 euro om een leuke dag mee te organiseren voor hun patiëntjes.


De Nationale Kinderkankerdag bezorgt elk jaar kinderen met kanker en hun families gratis een ontspannen dag. "De Nationale Kinderkankerdag kan elk jaar op meer dan duizend deelnemers rekenen en wordt al sinds 1993 georganiseerd. Als een kind kanker heeft, dan heeft de hele familie kanker. Daarom organiseren we deze dag om hen te steunen", vertelt oprichter Karel Verbist.


Vorig jaar kon dat omwille van Covid-19 niet doorgaan, ook nu beslisten Stichting tegen Kanker, vzw Nationale Kinderkankerdag en Zoo Planckendael te annuleren. De organisatoren willen geen risico's nemen en de precaire gezondheid van de kankerpatiëntjes niet (nog meer) in gevaar brengen. Een mogelijke vierde golf van corona valt volgens experten immers niet uit te sluiten.
Karel Verbist, oprichter van de Nationale Kinderkankerdag

Karel Verbist, oprichter van de Nationale Kinderkankerdag.

Foto: Marc Aerts.
Extraatje:


De organisatoren willen wel iets doen voor de kwetsbare doelgroep. Daarom namen ze het initiatief om elk oncologisch centrum dat deelneemt 2.500 euro te schenken, geld dat dankzij de vrijgevigheid van sponsors en verschillende initiatieven werd verzameld.


"De centra wenden dit bedrag aan ten gunste van hun patiëntjes en broers/zussen, als alternatief voor de geplande jaarlijkse feestelijke dag in Planckendael. Artsen en verplegend personeel zetten zich dag en nacht in voor kinderen met kanker en kunnen dit ruggensteuntje dus best gebruiken om kinderen 'een extraatje' aan te bieden bovenop hun beperkte budget", aldus de organisatie.

Bron: www.hln.be