Geen vier maar vijf plaatsen voor nieuwe gasten in hospice Zaltbommel (met video).

19-06-2023 17:43

 

 

 

Auteur: Martin van Hemert  - bommelerwaardgids.nl/nieuws/algemeen

 

 

 

 

190623_hospicegeopend-LR

Burgemeester Van Maaren en voorzitter Ronald Groen hijsen de vlag van het hospice. 

Foto's: Bert Groeneveld.

 
 
 
 
 
 
 
 
ZALTBOMMEL – In tegenstelling tot de eerder gecommuniceerde vier plaatsen, gaat hospice De Samaritaan in Zaltbommel ruimte bieden aan vijf gasten. De officiële opening van het hospice dat gevestigd is aan de Beersteeg vond zaterdag plaats onder toeziend oog van genodigden.
 

Met passende muzikale omlijsting hesen burgemeester Pieter van Maaren en Ronald Groen - voorzitter van stichting Hospice De Bommelerwaard - zaterdag de vlag van het hospice in het plantsoen op het voorterrein. Ruim dertien jaar geleden ontstond het initiatief voor een hospice in de Bommelerwaard. "Onder het motto dat de aanhouder wint is het vandaag zover gekomen."

 

 

Fantastisch:


Na diverse woorden van dank gaf de voorzitter aan uitermate trots te zijn op het eindresultaat: "We zijn trots dat de voorziening er gekomen is en het gemiddelde niveau in Nederland overschrijdt. Je hebt hier mini-appartementen, dat kom je in Nederland bijna niet tegen. We wilden graag dat gasten het gevoel hebben dat ze op zichzelf zijn, hun eigen omgeving hebben en er mensen kunnen ontvangen."
 

Hij vervolgt: "Ook is hier alle begeleiding aanwezig - waaronder medische zorg - zodat de gast en zijn of haar familieleden zich daar geen zorgen over hoeven te maken. En iedereen die in de laatste fase van zijn leven verkeert kan er gebruik van maken", aldus Groen, die het hospice ziet als een mooie voorziening vóór en dóór de Bommelerwaard: "Er zijn gigantische bedragen bij elkaar gebracht waardoor dit mogelijk was, echt fantastisch. We zijn daar heel, heel blij mee."

 

 

Tekst loopt door onder de foto's

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dat het aantal plaatsen voor gasten is gestegen, is een bewuste keuze: "Het aantal plaatsen is uitgebreid tot vijf, gegeven de ontwikkelingen in de Bommelerwaard en de veroudering van de bevolking. Het zijn appartementen die allemaal op zichzelf staan. Meer dan die vijf gasten kun je hier daarom niet plaatsen, ook al zouden we dat willen", legt Groen uit. "Nu breekt een nieuwe tijd aan waarin het zorgteam, samen met Santé Partners, de coördinatoren, de grote schare vrijwilligers, de huisartsen en de VPTZ, zorg zal dragen voor een warm thuis voor onze gasten."
 
 

Bezet:


De eerste gasten van het Hospice worden vanaf 26 juni 2023 verwacht. 

 

Afgelopen weekend werd gemeld dat de eerste twee plaatsen inmiddels bezet zijn.

 

Aanmelden kan via de coördinatoren van het Hospice, 0418 - 304072 of via de website www.hospicebommelerwaard.nl

 
 
 
 

Om mensen een indruk te geven van het hospice, zijn er open dagen. 

 

Iedereen is welkom op woensdag 21 en donderdag 22 juni 2023 van 13:00 tot 20:00 uur en op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2023 van 10:00 tot 17:00 uur.

 

 

Het team van BWG TV heeft  deze reportage gemaakt.