Geen zwemevenement, toch donatie voor kankerafdeling van Meander Medisch Centrum.

26-05-2021 17:41Auteur: Marco Willemse - ad.nl/amersfoortVrienden van Meander ontvangt 2500 euro van Swim to Fight Cancer Amersfoort. 

Foto: StFC Amersfoort.

Het bestuur van Swim to Fight Cancer Amersfoort overhandigde woensdagmorgen een cheque van 2500 euro aan de Vrienden van Meander. Ondanks dat de tweede editie van het goededoelenevenement afgelopen september vanwege corona niet doorging, werden toch donaties binnengehaald voor de oncologische vleugel van het Amersfoortse ziekenhuis.


Meander Medisch Centrum aan de Maatweg nam in september 2020 een nieuw centrum in gebruik voor kankerpatiënten, waarbinnen het hele zorgaanbod zich afspeelt. Zo kunnen borstkankerpatiënten er terecht voor het complete traject, van diagnose tot en met de behandeling en de nazorg. Ook de poliklinieken hematologie en oncologie worden verplaatst naar het centrum.


Met donaties aan de Vrienden van Meander, zoals die van Swim to Fight Cancer Amersfoort, kunnen de ruimtes van het oncologisch centrum worden aangekleed als healing environment (genezende omgeving). 


Het zwem-evenement in de Eem vond in 2019 voor de eerste keer plaats. De gesponsorde deelnemers zwommen toen 167.000 euro bij elkaar voor onderzoek naar kanker. De organisatie hoopt in september de tweede editie te houden.
Bron: www.ad.nl