Geld voor uitvaart zieke Chloé (9) is binnen: ‘Dit is overweldigend’.

07-01-2020 20:47


Auteur: Arjan te Bogt - ad.nl/binnenland 

Prinses Maxima Centrum. Chloé (9) uit Losser heeft een agressieve hersentumor.

Foto: RIKKERT HARINK.

Update: De doodzieke Chloé (9) krijgt binnenkort het afscheid dat haar ouders voor haar wensen. Zelf had het financieel armlastige gezin daarvoor het geld niet, donateurs uit het hele land brachten het bedrag voor een uitvaart bijeen. "Dit is echt overweldigend."

Vandaag 7 Jan 2020 besteedde deze nieuwssite aandacht aan de noodkreet van de ouders van de zieke Chloé Ossieur (9) uit Losser (Overijssel). Ze zullen binnenkort hun meisje verliezen aan kanker. Geld voor een uitvaart was er niet: een verzekering werd in financieel moeilijke tijden stopgezet. 

Moeder Cindy en stiefvader Sebastian waren radeloos. Hij gaf in een interview met deze krant aan zelfs te hebben overwogen om zich in het illegale circuit te storten, als hij op die manier op korte termijn aan geld kon komen. Met alle risico's van dien. Alles voor Chloé. 


Donaties uit het hele land:Dat er zoveel goede mensen zijn, dat maakt je sprakeloosZover kwam het niet. Het echtpaar besloot hun verhaal online te delen en er een crowdfundingsactie aan te koppelen. Binnen afzienbare tijd werd meer dan 20.000 euro opgehaald, het bedrag waar ze om vroegen; uit het hele land doneerden mensen. Kleine, maar ook grote bedragen. Anoniem, of met naam. 


"Overweldigend", reageert Sebastian Ossieur namens het gezin. "Dat er zoveel goede mensen zijn, die geld over hebben voor een ander, die ze helemaal niet kennen. Dat maakt je sprakeloos."


Opluchting en rust:

De wetenschap dat er geld is voor haar uitvaart en het vervoer, zorgt voor opluchting en een bepaalde rust, geeft hij toe. Chloé heeft van de actie niet veel meegekregen. "We proberen haar daar niet teveel mee te belasten", zegt haar stiefvader. "Maar ze weet wel dat het om haar gaat."

Doneren blijft voorlopig, ondanks dat het streefbedrag bereikt is, nog mogelijk. "Alles wat we niet voor de uitvaart gebruiken, schenken we aan goede doelen, zoals Kika, het Prinses Máxima Centrum Foundation (waar Chloé zorg ontvangt, red.) en Make A Wish."Het geld voor de uitvaart van de ernstig zieke Chloé (9) uit Losser is binnen.

Foto: RIKKERT HARINK.Bron: www.ad.nl