Gent neemt afscheid van muzieklegende Paul Couter: “We gaan hem muzikaal uitstrooien over het Citadelpark”.

13-06-2021 19:33Auteur: Jill Dhondt - hln.be/gentAfscheid van Paul Couter in Baracita.

Afscheid van Paul Couter in Baracita. 

Foto: Jill Dhondt.


Zondag 13 juni 2021 stond in het teken van Paul Couter. Niet toevallig op Vaderdag namen familie, vrienden en mede-muzikanten afscheid van de muziekvirtuoos in zomerbar Baracita in het Citadelpark. Een hele namiddag werd gejamd en herinneringen boven gehaald over Paul.


Muziekvirtuoos Paul Couter overleed op 27 april 2021 op 72-jarige leeftijd na een jarenlange strijd tegen kanker. De laatste maanden van zijn leven bracht hij door op de palliatieve afdeling van het AZ Sint-Lucas waar hij zoals op zoveel plaatsen zijn stempel achterliet. Paul organiseerde feestjes in de bezoekersruimte, zat nog te jammen met bloedbroeder Arno en bracht nog drie platen uit. Een grote begrafenis of een memorabel afscheid kwam er niet. Paul had zijn lichaam aan de wetenschap geschonken waardoor er niks was om te begraven. Wel plande de Stefaan De Winter van Baracita een afscheid in zijn zomerbar.


Niet toevallig op Vaderdag. Een hele namiddag gingen bevriende muzikanten het podium op om samen te jammen, vrienden en familie konden anekdotes en andere verhalen voordragen. "Deze namiddag staat in het teken van Paul, een legende", zei Stefaan. "Als Luc De Vos zijn eigen dag krijgt, waarom dan niet Paul? De crème van de Gentse muziekwereld is hier aanwezig om hem te zwaaien. We gaan Paul muzikaal uitstrooien over het Citadelpark."
Bron: www.hln.be