Gesigneerde tekening van Eddy Merckx wordt geveild voor Kom Op Tegen Kanker.

24-04-2023 19:38

 

 

Auteur: Radio 2, Kristel Smout.

 

 

 

 

 

Acht vrouwen uit het Pajottenland die de 1.000 km gaan fietsen voor Kom Op Tegen Kanker, veilen een tekening van Eddy Merckx om geld in te zamelen. Een van de acht vrouwen maakte de tekening en Merckx heeft ze gesigneerd. 

 

ij zijn acht sportieve vrouwen uit het Pajottenland die graag samen fietsen. Onze fietsgroep heet de Bichicklettas, een verwijzing naar fietsen en vrouwen", vertelt Yana Deschutter. "Op dit moment zijn we volop aan het trainen voor de 1.000 km. voor Kom Op Tegen Kanker. We hebben die verdeeld in acht etappes, dus ieder van ons gaat 125 km rijden."

 

Deelnemers aan de 1.000 km moeten vooraf 5.500 euro aan startgeld betalen dat integraal naar Kom Op Tegen Kanker gaat. "Om dat geld bijeen te krijgen, hebben we al een paar acties georganiseerd. Nu gaan we een tekening van Eddy Merckx veilen die ik zelf heb gemaakt. We hebben de tekening eerst aan Eddy kunnen laten zien via iemand die dicht bij hem staat. En daarop heeft hij ons uitgenodigd bij hem thuis. Daar heeft hij de tekening gesigneerd, het was een heel fijn moment."

 

 

 

 

 

Het werk van Yana is gemaakt op een MDF-plaat. "Ik heb de plaat eerst zwart geschilderd en er dan met wit potlood op getekend. Eddy wenste me proficiat met het mooie werk. Hij verwacht dat het veel geld gaat opbrengen, ook omdat het zo groot is."

 

 

 

 

 

Bron: www.vrt.be