Gevolgen corona voor SamenLoop.

24-04-2020 15:47

In Nederland gelden ingrijpende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Graag informeren we je wat dit betekent voor de SamenLoop voor Hoop.


Vanwege de situatie omtrent corona hebben wij de moeilijke, maar noodzakelijke beslissing genomen om alle SamenLoop voor Hoop-evenementen van 2020 uit te stellen. Dit is enorm ingrijpend voor iedereen die bij de SamenLoop betrokken is, maar de gezondheid van alle mensen, waaronder zij die met en na kanker leven, staat voorop.


We begrijpen dat dit besluit vragen oproept. Hieronder vind je antwoorden op de meestgestelde vragen.


Welke SamenLopen zijn uitgesteld?

Alle SamenLoop voor Hoop-evenementen die dit jaar gepland stonden, zijn uitgesteld. Op de pagina samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen kun je zien om welke het gaat.


Vinden de uitgestelde SamenLopen op een later moment plaats?

In overleg met de lokale SamenLoop commissie onderzoeken we de mogelijkheden om de SamenLoop op een ander moment te organiseren. Een groot aantal evenementen zal zich van een nieuwe datum willen verzekeren. Daarbij wordt de SamenLoop volledig door vrijwilligers georganiseerd. We hopen dan ook op je begrip dat het wat langer kan duren voordat we hier duidelijkheid over kunnen geven.


Ik heb me ingeschreven voor een SamenLoop die uitgesteld is. Krijg ik mijn inschrijfgeld terug?

Uitgangspunt is dat de SamenLoop op een later moment alsnog zal plaatsvinden, en dat je dus alsnog in de gelegenheid wordt gesteld om deel te nemen. Dit betekent dat er geen inschrijfgeld wordt teruggestort. Mocht de SamenLoop onverhoopt toch geannuleerd worden, hopen wij dat je het inschrijfgeld als een gift aan KWF Kankerbestrijding wilt doneren. Als je toch graag je inschrijfgeld teruggestort ziet, kun je contact opnemen met het Servicepunt Vrijwilligers (020 570 05 90).


Ik wil me toch gewoon inschrijven voor een uitgestelde SamenLoop, ook al weet ik nog niet wanneer deze gehouden zal worden. Kan dat? 

Ja, dat kan. De inschrijving blijft geopend. Ga naar samenloopvoorhoop.nl/doe-mee om je aan te melden.  


Ik ben actievoerder voor een SamenLoop die uitgesteld is. Moet ik doorgaan met mijn actie?

Omdat het uitgangspunt is dat de SamenLoop op een later moment alsnog zal plaatsvinden, blijft het waardevol om in actie te komen en geld in te zamelen. Je actiepagina blijft online en je kunt nog steeds donaties ontvangen. Het geld dat wordt opgehaald komt onveranderd ten goede aan kankeronderzoek. We adviseren je wel om een update te plaatsen op je actiepagina om bezoekers te informeren over de uitgestelde SamenLoop.


Ik heb een donatie gedaan aan een actie. Wat gebeurt er met mijn donatie?

Deze donaties komen onveranderd ten goede aan kankeronderzoek. 


Ik organiseer een SamenLoop en wil graag advies vanuit KWF. Waar kan ik terecht?

Op de Kennisbank hebben we een aparte FAQ opgesteld, speciaal voor SamenLoop-commissies. Hier vind je de antwoorden op veel van je vragen. Ook je relatiemanager blijft bereikbaar voor vragen en ondersteuning.


Ik heb een lokaal project ingediend voor een SamenLoop die uitgesteld is. Wat gebeurt er nu met mijn project? 

Helaas hebben we moeten concluderen dat we jouw project niet kunnen financieren. Nu de SamenLoop uitgesteld is als gevolg van corona, blijven ook de opbrengsten achter. Dit maakt dat het voor KWF niet haalbaar is om jouw project te financieren. Dit betreuren we enorm.


Het staat je uiteraard vrij om zelf op zoek te gaan naar andere vormen van financiering. Vanuit KWF brengen we je graag in contact met experts die je kunnen helpen om een lokale crowdfundingcampagne op te zetten.


Heb je hier interesse in? Neem dan contact op met het Service- en Selectieteam Lokale Projecten: projectensamenloopvoorhoop@kwf.nl  of 0900 - 202 00 41.Bron: www.samenloopvoorhoop.nl