Geweldig! Deventer hardloopteam wil €25.000 ophalen voor hulpverlening bij kanker.

13-01-2021 17:05Auteur: Joost de Haan - indebuurt.nl/deventer
Deventer4life

Foto ' Ton Otten.Deventer hardloopteam 'Deventer4life' heeft een stichting opgericht om geld op te halen voor het goede doel. Ieder jaar gaat het geld naar een ander goed doel. In 2021 helpen ze het Kenniscentrum Oncologie Deventer.


Het Kenniscentrum Oncologie Deventer is er voor iedereen die te maken krijgt met kanker. Patiënten, familie en vrienden kunnen er terecht met vragen die niet zozeer gaan over de behandeling, maar over alles wat er op je af komt als je hoort dat jij of een dierbare kanker heeft.


Voor kankerpatiënten en hun naasten:


Het kenniscentrum ontlast, begeleidt, geeft voorlichting, faciliteert en biedt een luisterend oor.


Het wordt gerund door vrijwilligers en specialisten die zich naast hun baan belangeloos inzetten.


Samen helpen ze waar mogelijk om het leven van kankerpatiënten en hun naasten iets lichter te maken in een zware tijd.


De Roparun: 500 km hardlopen:


Het hardloopteam wil dit jaar een bedrag van €25.000 ophalen. Dat gaat Deventer4life onder andere doen door in het weekend van 22 mei mee te doen aan de Roparun. Tijdens de Roparun moeten acht hardlopers, begeleid door fietsers, binnen 48 uur ruim 500 kilometer afleggen in estafettevorm. Per persoon komt dat neer op anderhalve marathon(!). Normaal gesproken loopt de Roparun van Parijs naar Rotterdam, maar in verband met corona gaat de route dit jaar volledig door Nederland.Tekst gaat verder onder Foto:Deventer4life

Cheque klantenactie ZEQERZ en NH1218.

Foto ' Karin van de Graaff.

Er is nu al €15.000 opgehaald:


In de aanloop naar deze loodzware estafetteloop wordt ook op andere manieren geld opgehaald.


Zo heeft bestuurslid Deventer4life en ZEQERZ-directeur Arne van de Graaff een klantenactie opgezet in samenwerking met schadeverzekeraar Nh1816. De opbrengst hiervan is €7.000 en is op 7 januari 2021 overhandigd aan Stichting Deventer4life die ervoor zorgt dat het geld goed terechtkomt. Deventer4life wil uiteindelijk €25.000,- op te halen. "De teamleden hebben al ruim €8.000 opgehaald", aldus Arne.


Wil jij Kenniscentrum Oncologie Deventer graag helpen? Dat kan hier!
Bron: www.indebuurt.nl