Gewezen profrenner Ronny Van de Vijver (76) verliest strijd tegen kanker.

31-10-2021 16:59


Auteur: Kristof Pieters - hln.be/kruibekeRonny Van de Vijver

Ronny Van de Vijver.

Foto: Kristof Pieters.

KRUIBEKE: Oud-wielrenner Ronny Van de Vijver is op 76-jarige leeftijd overleden na een slopende ziekte. Hij was profrenner tussen 1968 en 1981. In Bazel stond hij bekend als drijvende kracht achter de Hoogstraatkermis en de semi-wielerklassieker De Omloop van de Wase Scheldeboorden.


Ronny Van de Vijver was een getalenteerd renner maar moest tijdens zijn profcarrière opboksen tegen wielermonumenten als Eddy Merckx. In 1968 won hij Gent-Wevelgem bij de amateurs en kreeg hij een profcontract bij wielerploeg Flandria. Hij zou tot 1981 het peloton mee kleur geven.


In Bazel stond Ronny Van de Vijver ook bekend als organisator. Hij werkte jarenlang mee aan onder meer de Hoogstraatkermis. In die straat baatte hij ook lange tijd café Trefpunt uit. Daarnaast was hij ook oprichter van de wielertoeristenclub Hoger Op.


Eerbetoon:


Ronny Van de Vijver overleed afgelopen donderdag 28 Okt 2021  thuis in Bazel na een moedige strijd tegen kanker.


De uitvaartplechtigheid gaat door op zaterdag 6 november 2021 om 11 uur in zaal De Watermeulen in Kruibeke.


Diezelfde dag vindt ook een koers op rollen plaats van het team 'Kruibeke tegen Kanker'. Ronny Van de Vijver was één van de eerste in de regio die materiaal verhuurde voor het koersen op rollen. Het evenement in het Sint-Jorisinstituut in Bazel zal dan ook een eerbetoon worden aan de overleden renner. "Met de belofte dat wij er alles aan gaan doen om deze verschrikkelijke ziekten die Ronny fataal werd, mee uit de wereld te helpen", klinkt het.
Bron: www.hln.be