Gitarist Kees Poulus herstelt van leukemie en tourt weer met Kozzeltov.

13-02-2022 19:06Foto: RTV Utrecht / Nathalie Ringrose.


WESTBROEK - Nu de zalen weer opengaan staan de vier leden van de Utrechtse band Kozzeltov te trappelen om weer op te treden. Niet alleen omdat ze graag willen spelen, ook omdat ze daarmee geld ophalen voor de behandeling van leukemie. Een ziekte die een van hun bandleden aan den lijve ondervond.Ik heb nieuw dna, nieuw beenmerg en zelfs een nieuwe bloedgroep.

Kees Poulus.Changes:


In de verbouwde koeienstal in Westbroek heeft de band hun tweewekelijkse repetitieavond. Dit keer wordt hun nummer Changes een aantal keer gespeeld. Singer-songwriter Koos Oldhoff: "Het nummer Changes is eigenlijk in de loop van een jaar of drie ontstaan. Elke keer kwam er een nieuw couplet bij dat ging over de veranderingen die plaats vonden in onze levens. Soms over maatschappelijke ontwikkelingen, soms over relaties en de ups en downs daarin. De constante daarin is steeds verandering en de wrijvingen die dat soms oproept."


Voor de Video klik hier.

Na lange lockdowns en de stamceltransplantatie van de gitarist gaat de Utrechtse band Kozzeltov weer de planken op.
Maar de grootste verandering die weerklinkt in het nummer Changes is de hoop op een eindelijk einde van covid en de transitie die gitarist Kees Poulus heeft ondergaan: "Ik heb leukemie gehad. En daarvoor de afgelopen jaren allerlei soorten behandelingen gehad. Uiteindelijk kreeg ik stamceltransplantatie en dat is wel de ultieme verandering, zou je kunnen zeggen. Ik heb nieuw dna, nieuw beenmerg en zelfs een nieuwe bloedgroep. Als ik deze behandeling niet had gehad dan had ik het niet overleefd", aldus Kees.


Naast Koos en Kees bestaat Kozzeltov uit contrabassist Marc Gnodde uit Wijk bij Duurstede en de Baarnse Meike Simon op viool. Ze spelen eigen interpretaties van bekende nummers maar de meeste muziek wordt zelf geschreven. Westbroeker Koos schrijft de nummers casco en de rest zorgt dat daaromheen een passend bandarrangement komt. Kees: "In een soort workshopachtige sessies draagt uiteindelijk iedereen bij aan het ontstaan van de nummers."


Freedom:


Het nummer Changes zal onderdeel zijn van de optredens die de band binnenkort gaan geven in een tournee; De Kozzeltov Freedom Tour die start op 20 februari 2022 in Artishock in Soest.


Koos: "Freedom van (hopelijk) eindelijk weer vrij na twee jaar covid. En ook 'freedom' van Kees zijn leukemie. Dat vonden we een mooie Crossroad." Kees: "We doneren de opbrengst van de optredens aan een goed doel namelijk Stichting Hematon dat goed werk doet voor patienten met leukemie en we starten meteen ook een crowdfunding voor hen."


De tour van Kozzeltov komt ook in Fort Maarsseveen op 27 maart 2022 en in Cultureel Centrum de Partner in Nieuwegein op 15 mei 2022. Koos: "Mogelijk wordt de tour nog veel groter en komen er nog meer data bij."Kozzeltov repeteert voor hun Freedom Tour in de verbouwde koeienstal in Westbroek.

Foto: RTV Utrecht/Nathalie Ringrose.

Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.
Bron: www.rtvutrecht.nl/nieuws