Goede Doelen Week Asten goed voor bijna 20.000 euro.

13-07-2021 19:51Auteur: Maarten Driessen - peelbelangonline.nl/nieuws
Elske Weren-Lingg van de organiserende stichting poseert met een poster.

Foto: Rob Fritsen/Siris.


ASTEN/HEUSDEN/OMMEL - De jaarlijkse Goede Doelen Week in de gemeente Asten heeft dit keer bijna 20.000 euro opgeleverd, waarvan het grootste bedrag naar KWF Kankerbestrijding gaat. Van 24 tot en met 29 mei werd er gecollecteerd, door de coronapandemie gebeurde dat opnieuw op alternatieve wijze.


In totaal werd er dit keer 19.551 euro opgehaald, ruim 1.000 euro meer dan vorig jaar. Maar ondanks dat heeft de coronapandemie ook hier nog steeds een forse impact. In de jaren vóór de pandemie werd namelijk gemiddeld een halve ton gecollecteerd. Het toont de duidelijke meerwaarde van het fysiek bij mensen langsgaan, in vergelijking met de volledig digitale collecte nu.'Onze doelstelling was hetzelfde: geld inzamelen voor al die fondsen die onze hulp zo hard nodig hebben'De Goede Doelen Week laat zich daardoor echter niet uit het veld slaan. "Onze doelstelling was hetzelfde: geld inzamelen voor al die fondsen die onze hulp zo hard nodig hadden. Dat is gelukt! Onze collecte is goed verlopen. We zijn erg trots op het behaalde resultaat", aldus de organisatie, die zowel vrijwilligers als inwoners van Asten, Heusden en Ommel hartelijk dankt.


Verdeling:


In totaal is er aan dertien goede doelen gedoneerd. De verdeling is als volgt: Nationaal MSfonds 1.380 euro, Nierstichting 1.411 euro, Handicap.nl 1.196 euro, Epilepsiefonds 1.253 euro, Longfonds 1.557 euro, Hartstichting 1.848 euro, Alzheimer Nederland 1.811 euro, KWF Kankerbestrijding 2.199 euro, Diabetes Fonds 1.411 euro, Nederlandse Brandwonden Stichting 1.213 euro, Reuma Nederland 1.537 euro, Prinses Beatrix Spierfonds 1.413 euro en Campagneteam Huntington 1.314 euro. Doneren kan echter nog steeds. Het hele jaar door kan een bijdrage worden geleverd via www.gdwasten.nl . Nieuwe donaties tellen mee in het overzicht van volgend jaar.


De Goede Doelen Week Asten is in het leven geroepen om te voorkomen dat inwoners om de haverklap collectanten aan de deur krijgen. Tijdens de jaarlijkse collecteweek wordt meteen voor dertien goede doelen tegelijk gecollecteerd.

Bron: www.peelbelangonline.nl