Goesenaar loopt alternatieve wandelvierdaagse met een missie.

21-07-2020 16:29


Auteur: Ab van der Sluis - ad.nl/zeelandRalph van Hertum uit Goes begint vandaag aan zijn Alternatieve 4Daagse. Fotograaf: Johan van der Heijden.

Ralph van Hertum uit Goes begint vandaag aan zijn Alternatieve 4Daagse. Fotograaf: Johan van der Heijden.

Foto: Johan Van Der Heijden.


VLISSINGEN - Nog nooit heeft Goesenaar Ralph van Hertum zo'n grote afstand gewandeld. Morgen begint hij aan een missie. Vier dagen lang vijftig kilometer per dag lopen, langs alle dertien gemeenten in Zeeland. Zijn doel? Tweeduizend euro ophalen voor de strijd tegen kanker.

Van Hertum wandelt de komende vier dagen niet alleen. Hij is in gezelschap van 18.000 Nederlanders die de Alternatieve 4Daagse lopen. Zij hebben zich aangemeld bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland die het initiatief nam nu de gewone vierdaagse niet doorgaat vanwege het coronavirus. Hoeveel mensen in Zeeland meedoen aan de wandeltocht, is niet bekend.


Route langs alle Zeeuwse gemeenten:   

De Goesenaar is gespannen voor zijn tocht. ,,Tweehonderd kilometer in vier dagen is voor mij een enorme afstand, maar ik doe het voor anderen. Niet voor mezelf en dat motiveert me enorm. De eerste dag zal geen probleem zijn, want ik heb al wel eerder de Kustmarathon gelopen. Dag 3 wordt het lastigste." 


De route van Van Hertum gaat door alle gemeenten van de provincie, langs natuurgebieden, kuststroken, polders, steden en dorpen. Hij begint vanochtend rond acht uur in Hulst en eindigt in Breskens. Route 2 gaat door Tholen, Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Dag 3 staat in het teken van de Zuid-Bevelandse gemeenten en de laatste dag komen Veere, Vlissingen en Middelburg aan bod. Op vrijdag om 19 uur hoopt Van Hertum te finishen op de Grote Markt in Goes. 


Iedereen kan aansluiten:

Van Hertum - hij zit voor de PvdA in de Zeeuwse Staten - heeft een kaart en een schema gemaakt. Elke Zeeuw die wil kan zich bij hem aansluiten. Maximaal dertig mensen kunnen met hem meelopen op anderhalve meter afstand. ,,Iedereen die wil en kan, nodig ik uit om ergens op me te wachten en vanaf daar een aantal kilometers mee te lopen.  Het zou mooi zijn als ik gesprek kan gaan met mensen die iets vertellen over de streek of over zichzelf."


De actie van de Goesenaar is te vinden op: https://acties.kwf.nl/fundraiser/ralphhertum


Van het streefbedrag van 2000 euro was maandagmiddag al ruim 1500 euro binnen.Route

Foto: Route PZC.

Bron: www.ad.nl