Gorinchem mogelijk het decor voor live-show ‘Nederland staat op tegen kanker’.

10-01-2020 18:13


Auteur: Anja Broeken - ad.nl/rivierenland/gorinchem
In het centrum van 's-Hertogebosch werd vorig jaar tijdens de live-show  'Nederland staat op tegen kanker' door honderden mensen een lint gevormd. Ze hadden elk een foto van een dierbare vast.

Foto: Marc Bolsius.
Gorinchem: wordt mogelijk het decor voor de landelijke live-show 'Nederland staat op tegen kanker'. ,,We zijn benaderd door de producent van het programma met de vraag of we willen meewerken'', zegt burgemeester Reinie Melissant.

Producent I Care Producties, ook bekend als ICP,  werkt aan de voorbereidingen voor een nieuw live-programma dat KWF Kankerbestrijding aan nieuwe sponsoren en donaties moet helpen. De organisatie investeert dat geld in onderzoeken, maar gebruikt het onder meer ook om het publiek te informeren over kanker. Vorig jaar vormde 's-Hertogenbosch het decor van de live-uitzending.


,,Het is aan de gemeenteraad van Gorinchem om te beslissen of we hieraan gaan meewerken'', zegt Melissant. ,,Maar dat we dit verzoek krijgen, vind ik persoonlijk al bijzonder. Het biedt een unieke kans om onze stad op een positieve manier op de kaart te zetten.''


Prijskaartje:

Gemeenteraadsleden moeten over meer nadenken dan de vraag of ze de live-show in de stad willen hebben. De uitzending staat in juni gepland. ,,Er hangt voor de gemeente zeker een prijskaartje aan'', zegt Melissant. Om hoeveel geld het precies gaat, is nog niet duidelijk.  De verwachting is dat in het in de tienduizenden euro's gaat lopen. 's-Hertogenbosch gaf vorig jaar 50.000 euro uit. Of in dit bedrag bijvoorbeeld ook de uren zijn meegerekend die ambtenaren voor het evenement hebben gemaakt, is niet duidelijk.


Melissant: ,,Bij de organisatie komt heel wat kijken. Onder meer op het gebied van veiligheid en logistiek.'' Ze haalt het Zomerfeest op de Groenmarkt aan als voorbeeld, waarbij onder meer sprake is van de inzet van crowdcontrol en toezichthouders. ,,Maar dat dan allemaal voor één dag.''


Presentatie:

Producent ICP verzorgt komende donderdag 16 Jan 2020 een presentatie voor de raadsleden zodat ze een beeld krijgen wat de komst van de live-show precies betekent voor de stad. ,,En mocht de raad instemmen, ga ik er vanuit dat er in onze gemeente meer mensen zullen opstaan die willen meehelpen. Zo'n evenement moeten we samen met de stad maken'', aldus burgemeester Melissant.
Bron: www.ad.nl