Groep Jong je geliefde verloren in Inloophuis Pisa te Hoorn. / Elke laatste maandag van de maand.

28-01-2020 19:30

Groep Jong je geliefde verloren:


Groep Jong je geliefde verloren

   

Ben je weduwe of weduwnaar en heb je opgroeiende kinderen?

Dan ben je van harte welkom bij deze ontmoetingsgroep.


Als je lief, je maatje, je collega-ouder overlijdt, voelt het alsof je in een andere dimensie terechtkomt. Het leven gaat door, maar in jou staat het leven stil.


Iedereen rouwt op z'n eigen manier en vindt z'n eigen weg in die nieuwe werkelijkheid. Maar er is ook heel veel hetzelfde. Want gemis is gemis, verdriet is verdriet, bang of boos is bang of boos, en moe is zo moe. En vergeet niet al die vragen en onzekerheden. Doe ik het goed? Hoe moet het met mijn huis? De opvoeding? Het verdriet van mijn kinderen? Mijn schoonfamilie?


En dan... (her)vind je je kracht en zoek je naar nieuwe wegen. Je doet een stap vooruit en twee stappen terug, of andersom. Je bouwt je leven opnieuw op en gaat van overleven naar leven. Je grote verlies is een werkelijkheid die voortaan bij jouw leven hoort en die je op verschillende niveaus steeds weer zult tegenkomen.


Het kan soms lijken alsof jij als jonge weduwe of weduwnaar de enige bent, want rouw is onzichtbaar. Bij de ontmoetingsgroep Jong je geliefde verloren in Pisa mag je jouw rouw 'zichtbaar' maken. Mag het er zijn. En het maakt niet uit wanneer je lief is overleden, want de dood duurt een leven lang. Ontmoeting met lotgenoten biedt (h)erkenning en dat blijkt telkens weer positief te werken. Je ervaart dat je niet de enige bent en dat de ander vaak met dezelfde zaken worstelt; dat geeft steun.


Onderwerpen die in de groep aan bod kunnen komen: hoe pak je je leven zonder partner weer op, reacties vanuit je omgeving, hoe ga je om met je eigen verdriet en gemis en dat van je kinderen? Hoe ben je vader en moeder tegelijk?


De leden van de groep bepalen grotendeels welke onderwerpen besproken worden; behoefte en actualiteit zijn daarbij leidend. Naast uitwisselen van ervaringen is er ook ruimte voor een andere invulling van de bijeenkomsten, bijvoorbeeld een gastspreker die iets vertelt over een specifiek onderwerp, een gezamenlijk uitje, enzovoort.


'Het lijkt alsof de bijeenkomst met lotgenoten ervoor zorgt dat er steeds nieuwe puzzelstukjes op de juiste plek van mijn persoonlijke rouwpuzzel komen te liggen. Samen puzzelen maakt het net wat gemakkelijker.' (deelnemer Jong je geliefde verloren)


Data + Tijd:

Ele laatste maandag van de maand van 19:30 tot 21:30 uur.


Begeleiding:
  • Marcia Schouten (gastvrouw in Inloophuis Pisa en jonge weduwe)
  • Anneke Betten (gastvrouw in Inloophuis Pisa)


Kosten:

€5,- per keer incl koffie/thee.


Meer informatie, vragen:

Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren).


Openingstijden:

  • Maandag: 13:00 - 16:30


  • Dinsdag:   09:30 - 13:00


  • Woensdag: 13:00 - 16:30


  • Donderdag: 09:30 - 13:00


  • Vrijdag: 09:30 - 13:00


  • Eerste zat.vd maand Open Huis 11.00 tot 13.00


  • Zon- en feestdagen gesloten


Aanmelden:

Aanmelding via mail: Klik hier


Na aanmelding volgt een kort kennismakingsgesprek.


Adres + Tel:

Stichting Inloophuis Pisa

Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn

Tel: 0229-758531

E-mail: info@inloophuispisa.nl
Bron:  www.inloophuispisa.nl