Grootste oranje-tompouce van Hoofddorp voor KiKa.

16-04-2023 16:13

 

 

 

Martijn Klaassen en Bakker Gerard hebben hun handen ineen geslagen voor KiKa.

Martijn Klaassen en Bakker Gerard hebben hun handen ineen geslagen voor KiKa. 

Foto: Ton Dijkstra / BDU.

 
 
 
 
 
 
 
 
HOOFDDORP Bakker Gerard en Tijnes hebben de handen ineen geslagen. De twee Hoofddorpse ondernemers gaan op Koningsdag, donderdag 27 april 2023, een reuze oranje-tompouce bakken. De opbrengst gaat in zijn geheel naar KiKa.
 
 
“Het idee om iets ludieks te doen voor KiKa ontstond aan de bar bij Tijnes”, zegt Martijn Klaassen, samen met zijn vrouw Esther eigenaar van Tijnes. “Samen kwamen wij al snel op het idee om de grootste oranje-tompouce van Hoofddorp te bakken.” Tijdens dit sparren werden er al direct toezeggingen gedaan tot sponsoring door andere gasten van Tijnes. “Het idee werd dus een feit”, vult bakker Gerard aan.
 

Op Koningsdag wordt ‘s morgens vroeg eerst gestart met het maken van oranje-tompoucen van ‘normaal’ formaat en rond negen uur wordt gestart met het bakken van de reuzen tompouce. “Afhankelijk van het weer gaan we kijken of we deze voor de winkel aan de Hoofdweg gaan maken of voor in de winkel”, legt bakker Gerard uit.

 

De bedoeling is om een tompouce van ongeveer 3 bij 2 meter te maken en deze vervolgens in stukken te snijden van 20 bij 20 centimeter. Klaassen: “Op elk stuk komt een schildje met daarop de naam van een sponsor. We verwachten dat de tompouce rond 11.00 uur klaar zal zijn en zullen deze dan meteen gaan verkopen.”

 

“Iedereen die dit initiatief een warm hart toedraagt kan uiteraard sponsor worden of koopt gewoon een heerlijk stuk. Ook dat helpt om straks een mooi bedrag over te kunnen maken aan KiKa”, laten de twee initiatiefnemers weten. “We zien u graag op Koningsdag!”

 

 

Geïnteresseerden die willen sponsoren kunnen een mail sturen naar info@bakkergerard.nl.